21.11.22 Vi rådgiver dig Nyheder

LEGO’s værktøjsmager hedder Ivy Camilla

I LEGO Koncernen er man ikke i tvivl. Kvindelige lærlinge er en kæmpe ressource for virksomheden. For med kvinder i teamet giver to plus to pludselig fem, fortæller leder for LEGO Koncernens lærlingeakademi.

Ivy Camilla Klynge suser hjemmevant frem og tilbage mellem de computerstyrede maskiner og indstiller dem én efter én. Pludselig stopper hun op. Kaster sin lyse hestehale beslutsomt bagud og kigger overlegent på mig:

”Ved du godt, at vi kan ramme inden for tolerancer svarende til en ottendedel af et hår på den her maskine?” siger hun, mens hun klapper en ældre, industrigrå maskine kærligt på fronthjelmen.

Ivy Camilla er 19 år og i lære som værktøjsmager hos LEGO Koncernen. Claus Morten Larsen, leder for lærlingeakademiet, så gerne, at de fik endnu flere kvindelige kollegaer i teamet. Diversitet sikrer nemlig både en bedre omgangstone og en bedre produktion, synes han.

Blandede hold er de bedste hold

”Det er godt for alle med blandede hold. Det ses både i måden, vi taler til hinanden og er sammen på. Pigerne for eksempel følger vores manualer og gør sig umage med detaljerne. Den grundighed kan drengene tage ved lære af. Modsat så skubber drengene til pigerne, så de får trykket på den grønne knap til produktion. Noget der nogle gange er lidt skræmmende for pigerne. Og det er her, to plus to pludselig giver fem,” siger Claus.

Ivy Camilla nikker:

”Drengene er gode til bare at trykke start på den grønne knap, så snart de kommer hen til maskinen. Jeg tænker meget mere over det og tøver også lidt, for har jeg nu gjort det rigtigt? Der er det godt med én, der siger ’tryk nu bare. Det kan ikke gå værre end galt.’

Du kan høre hele historien fra LEGO Koncernen og møde både Ivy Camilla og Claus i videoen her:

Spring ud i det, bliv klogere og fine tune undervejs

”Vi gjorde ikke noget specielt i huset, da vi fik piger ind i teamet. Tværtimod, så kastede vi os ud i det. Blev klogere, tilrettede og fine tunede undervejs. Det kræver en åben dialog om, hvordan det står til, og hvordan samarbejdet fungerer hele vejen rundt - og et oprigtigt ønske om at blive klogere på hinanden. Den dialog, mener jeg, har været til gavn for alle i afdelingen,” fortæller Claus.

Samtidig opfordrer han andre virksomheder til at komme fra land og få flere kvinder ind. For når man blander køn, alder og forskellige typer af mennesker, opstår der en helt uundværlig synergi, som alle virksomheder vil have gavn af. Derfor arbejder han hele tiden målrettet på at tiltrække forskellige typer til lærlingeakademiet. Blandt andet ved at få flere kvinder ombord. Det sker helt specifikt ved at tage de kvindelige lærlinge med på uddannelsesmesser, så de besøgende piger kan spejle sig i lærlingene og få mod på en erhvervsuddannelse.

Rollemodel for flere kvinder i industrien

På nuværende tidspunkt er Ivy Camilla en ud af de fem kvinder, der er under uddannelse til værktøjsmager på Skive College. På landsplan er det tal elleve, og inden for uddannelserne under teknologi, byggeri og transport udgør kvinderne blot 10 pct. Ivy Camilla så gerne flere kvindelige kollegaer i industrien, og hun er derfor ambassadør for Boss Ladies, så hun kan bidrage til, at flere kvinder fremadrettet får øje på industriens mange muligheder.

For Ivy er der i hvert fald ingen tvivl om, at hun er landet på den rette hylde:

”Her er vi alle en del af teamet. Uanset køn. Fokus er på at udvikle os som mennesker og på vores kompetencer. Det er mega fedt. Jeg føler virkelig, at jeg flytter mig og lærer noget nyt hele tiden. Enten en ny maskine eller noget nyt indenfor bearbejdning, som jeg kan fordybe mig i. Det giver mig en kæmpe arbejdsglæde.”

Katrine Dichmann Christophersen
Skrevet af:

Katrine Dichmann Christophersen

Relateret indhold