27.01.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Automatikteknikeren sikrer måleudstyr i verdensklasse

18-årige Casper Bolvig er i lære som automatiktekniker hos verdens førende producent af intelligente energi- og vandmålere: Kamstrup A/S. Her forfølger han sin store interesse for maskiner, it og mekaniske løsninger – alt imens han dygtiggør sig i programmering.

- Det vigtigste er, at fabrikken har en gnidningsfri produktion, og derfor bruger jeg meget tid på fejlfinding og service, siger Casper og fortsætter:

 - Men så længe produktionen kører, så er der tid til andre småprojekter som produktionsoptimering og programmering, som jeg gerne vil blive bedre til. Det er derfor, jeg er rigtig glad for at arbejde et sted som Kamstrup, hvor man får mulighed for udvikle sig både menneskeligt og fagligt.

Interessen for automatik startede som barn, hvor Casper ofte gik og rodede med mekanik sammen med sin far. Alt fra biler til både har de to haft fingrene i.

– Man kan sige, at jeg er håndværksmæssigt opdraget. Det har hjulpet mig til at have en rigtig god forståelse for værktøj og mekanik, og i dag er det nærmeste en slags livsstil for mig.

Det var derfor heller ikke svært for Casper at vælge uddannelse.

- Da jeg var ved at være færdig med 9. klasse, snakkede vi om, at jeg både kunne komme på gymnasiet og få en erhvervsuddannelse. Jeg havde nemlig gode karakterer og hænderne rigtigt skruet på. Her valgte jeg automatikteknikeruddannelsen, da man kombinerer mekanik, it, og det med at lave ting fra bunden.

Samtidig fortæller Casper, at automatikteknikeruddannelsen er en slags ”luksus-erhvervsuddannelse”. Ikke kun på grund af jobsikkerheden, men også fordi uddannelsen er meget alsidig og knap så krævende fysisk.

Desuden kan automatiktekniker bruges i rigtig mange forskellige virksomheder.

- Vi løser alle slags opgaver inden for automation. Og når en stor mængde produkter skal ud af døren, hurtigst muligt og billigst muligt, så er det automatikteknikeren, du har brug for, siger Casper med et glimt i øjet.

Når man er i lære som automatiktekniker, har man mulighed for at forme sin uddannelse i mange forskellige retninger.

- Man kan vælge forskellige grene på overbygningen, eksempelvis automatikmontør eller automatikteknolog. Man kan også specialisere sig i elevatorer. Personligt overvejer jeg automatiseringstekniker som overbygning, da man kan arbejde med følere, robotter og dataindsamling, som jeg synes, er ret fedt. Der er også mulighed for at læse til maskinmester, hvis man har et par fag mere. Men lige nu er jeg bare glad, hvor jeg er.

Casper Bolvig bliver færdigudlært automatiktekniker i januar 2024.

Kristian Hougaard Frederiksen
Skrevet af:

Kristian Hougaard Frederiksen

Relateret indhold