27.01.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Traineeordningen giver lærlinge

Hos SDKbiler i Aalborg er man ikke i tvivl. Traineeordningen virker. Her har to 16-årige drenge nemlig fået mod på en karriere som mekaniker efter seks måneders praktik.

”Det er vores helt klare opfattelse, at traineeforløbet har fungeret rigtig godt,” siger Poul Kjærsgaard, direktør for SDKbiler i Aalborg og Nørresundby.

Traineeordningen, der er et samarbejde mellem Dansk Industri og Dansk Metal, gør det muligt for unge under 18 år at komme i praktik i op til seks måneder. Læs mere her.

”Det er en god mulighed for os at møde de unge mennesker. Samtidig med at de unge får mulighed for at lære at være ude på arbejdsmarkedet,” lyder det fra Poul, der fortsætter:

”Og hvis det ikke fungerer, så kan man også forholdsvis nemt blive skilt fra hinanden igen – for eksempel hvis den unge hellere vil prøve en anden fagretning af. Men vi har været heldige at finde to rigtig gode, unge fyre her, som vi forhåbentlig skal arbejde sammen med mange år frem.”

Den ene trainee hos SDKbiler er Mikkel Kromann, der netop har underskrevet sin uddannelsesaftale. Mød ham og Poul Kjærsgaard i videoen ovenfor.

Katrine Dichmann Christophersen
Skrevet af:

Katrine Dichmann Christophersen

Relateret indhold