27.03.23 Vi rådgiver dig Nyheder

"Med min praktiske erfaring kan jeg bedre relatere til de mennesker, jeg skal lede"

Peter vidste allerede i 9. klasse, at han ville være struktør. Den baggrund er en fordel for ham i dag i rollen som projektchef i Holbøll A/S. Han kender nemlig faldgruberne og kan derfor stille de rigtige spørgsmål fra starten.

Der var flere ting, der vægtede højt for Peter i hans valg af uddannelse: 1) Han ville være udendørs, 2) der skulle være jord, og 3) der skulle være store maskiner. Derfor startede han som struktørlærling hos entrpreprenørvirksomheden Troels Jørgensen A/S i Kettinge efter 10. klasse.

Men Peter havde fået blod på tanden. Han fandt hurtigt ud af, at han gerne ville læse videre og tilegne sig mere viden. Derfor besluttede han sig for at læse til bygningskonstruktør på KEA.

-Der er en difference mellem at vide, hvordan man skal gøre, og hvorfor man skal gøre det, fortæller Peter os om sin begrundelse for at få en professionsbachelor fra KEA.

-Anlægsbranchen er fuld af dygtige folk, der kan alle detaljer. Men det er ikke altid, at opgaverne skal løses på samme måde. Der har jeg et godt udgangspunkt, fordi jeg både analyserer og planlægger opgaven – og med min hands-on baggrund ved jeg også, hvordan det kommer til at fungere i praksis. Det giver mig en kæmpe fordel.

Med struktørsvendebrev og en professionsbachelor i ryggen har Peter nu både en stærk baggrund indenfor teori og praktik.

-Ledelsesaspektet i min branche er også rigtig spændende. Jeg gik jo og drømte om at være formand eller entrepriseleder.

Og entrepriseleder er han da også blevet. Peters CV viser et broget liv i anlægsbranchen, hvor stillingerne byder på både vice president, projektleder og nu som projektchef. 

Hvad vil du sige til en elev fra 9. klasse, der skal til at tage det næste skridt på sin uddannelse?

Peter har en særlig besked til alle unge, der går og tænker over, hvad de mon skal uddanne sig til.

-Det er ikke nødvendigvis gymnasiet, der åbner flest døre, og man kan sagtens få et både udfordrende og megafedt arbejde med en EUD på CV’et. Det er en vanvittig fordel at have praktisk erfaring, fordi du har så meget større værdi for din kommende arbejdsplads, når du er færdiguddannet.

Relateret indhold