26.04.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Vi giver dem ansvar fra dag ét

Brødrene Dahl er glade for deres elever og har rigtig gode erfaringer med at være en attraktiv læreplads. Læs mere om, hvordan de gør, og få et par gode råd til rekruttering af elever.

"Elevernes friske input er noget af det absolut bedste, vi kan få som virksomhed. Vi har mange medarbejdere, der har været ansat i over 30 år, og der sker noget helt fantastisk, når ny møder erfaren, og ung møder ældre. Det er virkelig dér, vi rykker os som virksomhed", siger Jesper Madsen, uddannelseschef fra Brødrene Dahl.

Ordene faldt på det årlige uddannelsesmøde ’Strategisk Uddannelsesforum Nordsjælland’, som blev afholdt torsdag den 20. april på Skovskolen i Nødebo.

Brødrene Dahl er VVS-grossist og har 53 butikker fordelt over hele landet. I 2022 havde virksomheden en omsætning på 4,4 mia. kr. Brødrene Dahl har på nuværende tidspunkt 40 handelselever og 20 lager- og logistiklærlinge ansat, og i 2022 blev 88 pct. af de udlærte elever fastansat i virksomheden.

Anerkendelse og ansvar er vejen til en god læreplads

Og hvordan gør man så, hvis man vil være en attraktiv læreplads? Jesper har flere bud på, hvad der gør Brødrene Dahl til så attraktiv en læreplads for unge.

"Vi er utrolig bevidste om vigtigheden af at vise de unge anerkendelse. Vi giver dem ansvar fra dag ét og stræber efter at skabe en meningsfuld hverdag, de har lyst til at bidrage aktivt til. Vi forventer meget af dem, men de har helt bestemt også lov til at forvente meget af os. På denne måde sikrer vi, at de får en ordentlig start på arbejdslivet", siger Jesper Madsen.

Uddannelseschef Jesper Madsen fra Brødrene Dahl var inviteret som oplægsholder til ’Strategisk Uddannelsesforum Nordsjælland’. Her gav han 120 uddannelsesprofessionelle et indblik i, hvordan Brødrene Dahl tiltrækker og fastholder unge i deres virksomhed.

Et godt sammenhold og omdømme

Jesper peger særligt på to ting, virksomheder skal fokusere på, hvis de ønsker at forbedre deres rekruttering af elever.

"Det er vigtigt med et tæt sammenhold og et godt virksomhedsomdømme. Vi kan ikke udrette noget, hvis vores medarbejdere ikke trives. På den anden side kan vi heller ikke tiltrække elever, hvis vores virksomhed har et dårligt ry", siger Jesper Madsen.

Flere tips til at få elever

DI Lærepladsfællesskabet er sat i verden for at gøre det lettere for virksomheder at tage elever og lærlinge. 

Du kan finde flere råd og vejledning på vores hjemmeside her.

Relateret indhold