Seniorordning i industriens overenskomster

Medarbejdere omfattet af Industriens Overenskomst og Industriens Funktionæroverenskomst har mulighed for hvert år at holde et antal seniorfridage. Seniorfridagene kan afholdes, når medarbejderen har 5 år tilbage til folkepensionsalderen.

Afholdelse af seniorfridage er en ret for medarbejderen og medarbejderen skal før senest 1. august give virksomheden besked om, hvorvidt og hvor mange seniorfridage medarbejderen ønsker at holde i den kommende ferielafholdelsesperiode.

Seniorfridagene afholdes uden løn men medarbejderen kan hæve et beløb fra sin fritvalgslønkonto til finansiering af dagene. Det er også muligt for medarbejderen at konvertere en del af medarbejderens pensionsindbetaling til betaling til fritvalgskontoen for at finansierer yderligere seniorfridage.

Hvor stor en del af pensionsbidraget, der kan konverteres til betaling til fritvalgslønkontoen afhænger af medarbejderens løn.

Der er ikke noget maksimum for hvor mange seniorfridage medarbejderen kan holde. Det afhænger alene af, hvor stor en indbetaling, der er til fritvalgslønkontoen.

Skabeloner

Skabelon til seniorordning

Hent
For medlemmer

I dybden med seniorordning i industriens overenskomster

Få svar på, hvor gammel skal man være for at holde seniorfridage, hvor mange kan man holde, og hvordan bliver de finansieret – og meget mere.

Gå i dybden

Artikel opdateret den 01.04.23

Se også

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.