09.12.20 Vi rådgiver dig Blog

Vi troede, coronakrisen ville betyde mindre uddannelse af ledere – men behovet er større end nogensinde før

Der er ingen tvivl om, at vi i Ledelse og Virksomhedsudvikling var godt bekymrede, da coronakrisen tog fat i foråret – for ville virksomhederne fortsat uddanne deres ledere efter nedlukningen? Men behovet for dygtigere ledere er større end nogensinde før.

Virksomheder har over hele verden oplevet, at intet er, som de havde forventet. Nogle brancher er nærmest forsvundet det seneste år. Andre brancher har braget frem. Langt det meste skyldtes helt uforudsigelige og upåvirkelige ændringer i omverdenen, men fælles for alle er, at det har krævet helt unik tilpasning og lederskab at manøvrere virksomheden sikkert igennem året.

Da vi i foråret lukkede ned, rustede vi os til et år med aflysninger og tomme mødelokaler, men interessen og behovet for hjælp forsvandt ikke. Mens vi omstillede os til mere afstand og virtuelle tilbud, henvendte virksomhederne sig fortsat. De havde nemlig større behov end nogensinde før for rådgivning, uddannelse og sparring.

De virksomheder, der fortsat uddanner, er..
… dem, der tror på, at kompetente og forberedte ledere er bedre rustet til at håndtere de krævende udfordringer, der følger med jobbet. De tror på, at behovet for opkvalificering ikke forsvinder, men snarere vokser, jo sværere omverdenens krav til virksomheden er.

Det er den ejerleder, der ved, at han kan være nøglen – eller stopklods – for sin egen virksomhed, når ordrebogen er tom, og motivationen blandt medarbejderne daler. Det er det bestyrelsesmedlem, der pludselig skal træffe beslutninger med uoverskuelige konsekvenser for virksomheden. Det er den erfarne leder, der har års erfaring med strategi og medarbejderudvikling men lige pludselig skal genopfinde sin lederrolle i en digital verden. 

Hvilken strategisk støtte har du brug for i det nye år?
I min afdeling har vi besluttet os for, at vi går til de nye restriktioner med oprejst pande og gør så meget, vi kan for at holde fast i vores uddannelser, selvom de bliver tilpasset de nye restriktioner. For behovet er der - både nu og i det nye år. 

Vores tilbud for ledere, ejerledere og erfarne ledere er vigtigere end nogensinde før, og hvis vi må tænke nyt for fortsat at kunne uddanne danske ledere  – ja så må vi jo bare smage på vores egen medicin. Vi går i hvert fald ind i et nyt år med tilpassede services, så vi fortsat kan være en støtte for vores medlemmer. Behovet for kompetent lederskab har nemlig aldrig været vigtigere.

Pernille Erichsen

Pernille Erichsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3092
  • Mobil +45 2724 2905
  • E-mail peer@di.dk