Henriette Fenger Ellekrog er med i Advisory Boardet for Women on Board.

05.02.21 Advisory board Women on Board

Henriette Fenger Ellekrog

Henriette Fenger Ellekrog har 15 års erfaring fra koncernledelsen i de fire børsnoterede selskaber TDC, SAS, Danske Bank og Ørsted. Hun har været medlem af bestyrelsen i DSB og er i dag medlem af bestyrelsen i det belgisk børsnoterede selskab NV Bekaert SA. Henriette er uddannet cand.ling.merc. fra CBS og er i dag koncerndirektør og CHRO i Ørsted.

Hvad brænder du for i dit arbejdsliv?
At arbejde med ledelse og forandring i virksomheder, der har en forretning med et klart formål, eller som gør en forskel for mange mennesker. Jeg har arbejdet med forandring af strategi, kultur, organisation, håndtering af kriser og global vækst.

Hvorfor har du sagt ja til at sidde i Women on Boards Advisory Board?
Jeg vil gerne være med til at prikke lidt hul i myten om, at der ikke er nok kvalificerede kvinder, og at det skulle være årsagen til, at vi ikke får rykket på kønsbalancen i bestyrelserne. Dette er en måde at hjælpe DI’s mange medlemsvirksomheder til en helt enkel og gratis adgang til et væld af kvalificerede kvinder.

Hvad vil du lægge vægt på, når du læser ansøgningerne til Women on Board?
Med Women on Board vil vi vise, at de kvalificerede kvinder er til stede. Derfor vil jeg lægge vægt på de relevante kvalifikationer ift. virksomheder i DI. Erfaring med forretningsledelse, internationale erfaringer og evt. bestyrelseserfaring er blandt væsentlige forhold, jeg vil kigge på.

Karoline Ry
Skrevet af:

Karoline Ry

Relateret indhold