Anett Leth Egsgaard.

14.01.22 Nyheder

Generationsskiftet i de danske bestyrelser har brug for et særligt øje for mennesker og sammenhæng.

Administrerende Direktør i Telesikring A/S, Anett Egsgaard, oplever i en tid med krav, forandringer og nye højere mål, at både køn, uddannelse, baggrund og social forståelse spiller en afgørende rolle, når bestyrelser skal spille direktørerne gode. Denne udvikling ønsker hun selv at understøtte i sit bestyrelsesarbejde.

Du har ønsket at stå som bestyrelseskandidat i Women on Board-databasen, hvorfor?  

En bestyrelse kan være en administrerende direktørs vigtigste kort i en tid med krav, forandringer og nye højere mål. Derfor er det afgørende, at bestyrelsen samlet kan give sparring og yde værdi, der leverer på disse parametre. Jeg har et ønske om at komme bredt ud med mine kompetencer og bidrage til meningsfuld vækst og organisatorisk trivsel.

 

Hvad er du særligt dygtig til – hvad kan du særligt bidrage med i en bestyrelse?

Jeg har et særligt øje for sammenhænge og mennesker – ikke mindst grundet det generationsskifte, jeg selv har været en del af. Mine kompetencer er bedst brugt, når der er noget på spil, og der skal tages beslutninger. Det kan være om strategi, organisation eller nye satsninger. Hvis ledelsen skal bruges sparring til at gennemskue komplekse problemstillinger, samt hvis de har brug for at blive udfordret på, om de er modige nok.

 

Hvad er det mest givende ved at være bestyrelsesmedlem?

Jeg finder det enormt givende at stå bag en ledelse. At spille dem gode og understøtte dem i deres daglige virke. Godt bestyrelsesarbejde styrker ikke kun virksomhedens og ledelsens potentiale, samarbejdet udvikler også bestyrelsesmedlemmerne faglighed og kompetencer. Jeg ønsker at bidrage og byde ind med alt, jeg kan.

 

Hvad vil – efter din mening – være den største driver for at få flere bestyrelsesmedlemmer, der er kvinder?

Det er essentielt, at man vælger en bestyrelse, der afspejler ens organisation, og samtidigt tilfører den ekstra forstærkning i form af noget diversitet. Diversitet er bestemt ikke blot at se på kønssammensætningen, men også uddannelse, baggrund, social forståelse, personlighedstype og meget andet.

 

Hvem/hvad inspirerer dig?

Jeg finder inspiration i empatiske, kloge mennesker, der er tro mod deres retning og søger ny viden i stedet for at sidde fast i nogle ubøjelige principper. Mennesker der tænker skæve tanker og udfordrer det eksisterende har igennem historien skabt vigtige forandringer for vores samfund, og vores erhverv, og deres mod inspirerer mig.

Fakta

Navn: Anett Egsgaard

Adm. Direktør i Telesikring A/S siden 2019 samt ejer af konsulentfirmaet Egsgaard HR ApS siden 2014.

Bestyrelsesposter: HAE Holding ApS samt Daghøjskolen Sydvestjylland.

Relateret indhold