Julie Nana Waras Brogren

31.01.22 Nyheder

”Det er simpelthen en forretningsmæssig fordel at turde skabe diversitet”

Når jeg kigger på virksomheder, jeg selv overvejer at købe aktier i eller at arbejde sammen med, ser jeg altid på ledelsen og bestyrelsen. Hvis jeg ikke ser tegn på diversitet, så har jeg svært ved at tro på, at virksomheden skaber de bedst muligt resultater for alle stakeholders eller får det bedste frem i medarbejdere og talenter i hele organisationen, siger Julie Nana Waras Brogren, CCO i Ascelia Pharma. Hun er med i Fremtidens Bestyrelser-database.

Du har ønsket at stå som bestyrelseskandidat i Fremtidens Bestyrelser databasen, hvorfor?  
Jeg synes, at Fremtidens Bestyrelser er et godt initiativ, som jeg gerne vil støtte op omkring. Det giver en mulighed for dialog omkring, hvilke bestyrelser og bestyrelsesmedlemmer, der skaber de bedste forudsætninger for udvikling og vækst i danske virksomheder. Samtidig vil jeg gerne vise med mit eget eksempel, at det er OK at række hånden op og sige: ”Det vil jeg gerne, og det er jeg kvalificeret til”.

Hvad er du særligt dygtig til – hvad kan du særligt bidrage med i en bestyrelse?
Jeg har en baggrund i finance og i at opbygge en organisation i vækst. Særligt har jeg arbejdet med produktlanceringer i Life Science-industrien. Mit perspektiv er globalt. USA er naturligt ofte det vigtigste marked, men jeg har også arbejdet i blandt andet Canada, Latin Amerika og Frankrig. Jeg er god til at omsætte mere eller mindre konkrete muligheder til prioriteter og strategi og til at understøtte, at det kan kommunikeres og eksekveres. Jeg er fascineret af, hvordan ting hænger sammen på tværs af specialistområder og er god til at spørge: ”Hvad betyder det herovre?”. Derudover har jeg erfaring med at rejse kapital i både privatejede virksomheder og børsnoterede virksomheder.

Hvad er det mest givende ved at være bestyrelsesmedlem?
Jeg brænder for at se ledere og virksomheder vokse og forandre sig og for at bidrage til deres udvikling. I Life Science-industrien, hvor jeg har mest erfaring, handler det om at forstå, hvordan vi kan hjælpe mennesker til bedre sundhed og livskvalitet. Det er forudsætningen for forretningsmæssige resultater og succes. Det er ualmindeligt motiverende at være med til at skabe nye muligheder og at se, hvordan selv små forbedringer er trin på vejen. Den motivation kan overføres til mange andre industrier, som i dag sætter dagsordenen for vores fælles fremtid, f.eks. energi, mad og andre elementer af bæredygtighed. Jeg tror fundamentalt på, at gode forretningsmæssige resultater hænger sammen med den værdi, en virksomheds produkter skaber for individer og samfund. Det vil jeg gerne være med til.

Hvad vil – efter din mening – være den største driver for at få flere bestyrelsesmedlemmer, der er kvinder?
Der er efterhånden rigeligt data, der understøtter, at lige muligheder og diversitet skaber bedre resultater. Det er ganske enkelt en god forretning på både kort og lang sigt.

Når jeg kigger på virksomheder, jeg selv overvejer at købe aktier i eller at arbejde sammen med, ser jeg altid på ledelsen og bestyrelsen. Hvis jeg ikke ser tegn på diversitet, så har jeg svært ved at tro på, at virksomheden skaber de bedst muligt resultater for alle stakeholders eller får det bedste frem i medarbejdere og talenter i hele organisationen. Som investor, bestyrelsesleder, ejer eller direktør er det simpelthen en forretningsmæssig fordel at turde skabe diversitet. Jeg kalder det #fairadvantage.

Jeg tror dybest set på, at mennesker vælger mennesker. At det handler om at turde mødes som mennesker, så det ikke kun handler om de formelle kompetencer, som kvinder jo er konkurrencedygtige i. Kvinder skal turde at være med ved kaffemaskinen, i døren og sludre med en direktør, spørge, tage snakken på kontoret kl. 18, ved billardbordet, fadøllen osv. Det er vi kvinder ikke altid gode til (selvom jeg er rimelig god til billard). Og det er nok en af grundene til, at andelen af kvalificerede og interesserede kvinder stadig overgår andelen af kvinder i topledelse og bestyrelser.

 

Relateret indhold