Vi rådgiver dig

Omfavn ny teknologi i hybridarbejdet

En forudsætning for hybrid succes er en fortsat omfavnelse af ny teknologi. Mange virksomheder er under coronakrisen kommet langt, men der er et kæmpe “men”...

Når arbejdsmønstre og rutiner er i opbrud, og nye processer ser dagens lys, bliver brugen af teknologi afgørende for succes – uanset virksomhedens størrelsen og branche.

En DI-analyse, hvor 1.122 virksomheder har deltaget viser, at en overvægt af store og små virksomheder forventer at øge investeringerne i informations- og kommunikationsteknologi i 2021.

Læs analysen: 90.000 flere vil arbejde hjemme efter corona

Det vil gøre det endnu nemmere at arbejde hjemmefra i fremtiden – og investeringer i bedre digitale værktøjer er et vigtigt redskab, når det handler om at løfte medarbejdernes produktivitet, når de arbejder hjemmefra, fremgår det af DI’s analyse.

Også analysen ”Digitaliseringen af dansk erhvervsliv under COVID-19”, som Microsoft står bag, viser, at over halvdelen af de deltagende virksomheder har taget ny teknologi i brug siden coronakrisen kom til Danmark.

Ifølge analysen, der er bygget på en kvantitativ analyse med deltagelse af repræsentanter fra 400 små- og mellemstore virksomheder og en kvalitativ analyse baseret på interviews med repræsentanter fra nogle af de største, danske virksomheder, er det bl.a. cloud-ydelser, ERP- og CRM-systemer, automatisering og analytics – altså redskaber, der i flere tilfælde understøtter og er en forudsætning for den hybride arbejdsplads.

Men samme analyse viser også, at selvom et flertal ser digitalisering som en af de helt store udfordringer de kommende år, så har 66 pct. ikke en strategi for digitalisering, hvilket bør “mane til eftertanke”, fremgår det.

 

Spørgsmål

Spørgsmål til dig som leder: 

Har du eller din virksomhed en digitaliseringsplan? Hvilke teknologier, cloud-ydelser eller nye, automatiske processer kan lette dit og virksomhedens arbejde i en hybrid tid? Hvordan får du nye teknologier implementeret? Hvad har I brug for af kompetenceudvikling?

Digitaliser din forretning

Står du overfor eller er måske allerede i gang med en digitalisering eller en digital transformation? Så står vi klar til at hjælpe dig. Se hvordan, du kan få hjælp til digitalisering i DI: 

Se digitale rådgivningsydelser her 

Rasmus Fjeldsted

Rasmus Fjeldsted

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4797
  • Mobil +45 2230 1141
  • E-mail rafj@di.dk

Relateret indhold