Nye tilsyn på vej.

Foto: Colourbox
06.10.20 Vi rådgiver dig Nyheder

OBS: Coronatilsyn

Arbejdstilsynet kommer på coronatilsyn fra den 5. oktober og 2 uger frem i fire udvalgte brancher, som er butikker, restauranter og barer, slagterier og minkfarme.

I lyset af den bekymrende udvikling i smittetallet ønsker regeringen, at Arbejdstilsynet i højere grad bidrager til at reducere smittespredningen af coronavirus.

Efter en drøftelse i arbejdsmiljøforligskredsen den 1. oktober 2020 er det besluttet, at Arbejdstilsynet fra og med den 5. oktober igangsætter en midlertidig højintensiv tilsyns- og kommunikationsindsats med målrettet fokus på forebyggelse af smittespredning hos ansatte.

Den landsdækkende indsats rettes mod butikker, restauranter og barer, slagterier samt avl af pelsdyr

Disse brancher er valgt, fordi der enten her færdes medarbejdere og gæster/kunder tæt sammen, som gør det særligt udfordrende at overholde retningslinjerne, eller fordi der er set smitteudbrud i brancherne.

Tilsynsindsatsen varer i to uger, og der afsættes i perioden ca. 50 fuldtidsansatte. Den foregår som målrettet specialtilsyn med fokus på forebyggelse af smittespredning hos de ansatte.

Arbejdstilsynet vil have fokus på mundtlig vejledning, men vil også give strakspåbud, hvis formålet ellers vil forspildes.

Kommunikationsindsatsen vil have til formål at skabe opmærksomhed omkring arbejdsgiverens ansvar, så virksomhederne understøttes i at leve op til de retningslinjer og krav, der gælder.

En målrettet tilsynsindsats i forhold til smittespredning vil betyde, at Arbejdstilsynet vil gennemføre færre tilsyn af andre typer, f.eks. tilsyn som følge af klager, i perioden.

Arbejdstilsynet vil forsøge at minimere de afledte konsekvenser så meget som muligt. Regeringen håber, at indsatsen vil bidrage til at stoppe den negative udvikling i smittetallet.

Merete Dengsøe
Skrevet af:

Merete Dengsøe

Anders Just Pedersen

Anders Just Pedersen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3686
  • Mobil +45 2949 4549
  • E-mail ajp@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.