Opdateret anbefalinger om afstandskrav og kviktest

Foto: Colourbox
21.01.21 Vi rådgiver dig Nyheder

To retningslinjer er nu opdateret

Myndighederne har opdateret COVID-19-retningslinjer og anbefalinger for ansvarlig indretning af arbejdet i produktionsvirksomheder og på private kontorarbejdspladser.

Der er i opdateringen ikke nye krav til virksomhederne, men en række præciseringer og opdateringer af de hidtidige anbefalinger.

I forhold til de tidligere retningslinjer, er det nu blevet præciseret, at såfremt det ikke er muligt at holde en afstand til andre på to meter, bør der i værksættes andre tiltag. Det kan f.eks. være at begrænse antallet af personer, opsætning af plexiglas mellem arbejdsstationer eller brug af mundbind og visir.

Det er ligeledes præciseret, at anbefalingen om brug af kviktest én gang om ugen benyttes som et supplement til de øvrige tiltag og særligt, hvor tæt fysisk kontakt under to meter ikke kan undgås. Ligeledes anbefales kviktest af ansatte, som ikke kan undgå kontakt med mange mennesker

Hvis der i retningslinjerne anvendes ”skal”, er der tale om et lovgivningsmæssigt krav, mens der i øvrige retningslinjer er tale om anbefalinger.

De opdaterede retningslinjer

Læs her
Bent Horn Andersen

Bent Horn Andersen

Teamleder

  • Direkte +45 3377 3774
  • Mobil +45 2229 0289
  • E-mail bhan@di.dk
Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag straks oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.