AMR og BFA'erne
26.11.21 Vi rådgiver dig Nyheder

"Hvor går grænsen?"

Nyt kampagnemateriale er klar. Brug dialogværktøj og videoer til at sætte fokus på at forebygge seksuel chikane på arbejdspladsen.

Seksuel chikane er alle former for uønsket seksuel opmærksomhed og kan f.eks. være bemærkninger med seksuelle undertoner, uønsket berøring, sjofle vittigheder, visning af pornografisk materiale eller uønsket opfordring til sex. Det er personens oplevelse af de krænkende handlinger, der er central.

Seksuel chikane skal forebygges og håndteres

Men hvordan kan virksomhederne arbejde med emnet?

Seksuel chikane skal tages alvorligt på alle arbejdspladser. Dialog er vejen frem, hvis vi skal seksuel chikane, grænseoverskridende og krænkende adfærd på arbejdspladsen til livs. Tag derfor snakken om, hvor grænsen går på jeres arbejdsplads.

Værktøjerne til arbejdet med forebyggelse seksuel chikane og krænkelser er nu blevet opdateret. På sitet "Hvor går grænsen" kan du finde dialogkort, plakater og vejledninger til blandt andet, hvordan man som leder kan håndtere sager vedrørende seksuel chikane og krænkende handlinger. 

Læs mere her

Kampagnen er udviklet i et samarbejde mellem arbejdsmarkedets parter, Arbejdstilsynet og Arbejdsmiljørådet.

Christine Secher

Christine Secher

Fagleder, Tværgående projekter & kommunikation, Future of Work

  • Direkte +45 3377 4769
  • Mobil +45 2976 2320
  • E-mail chse@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.