Ny principmeddelelse fastslår at skader ved transport til og fra kursussted kan være omfattet af arbejdsskadesikringsloven.

Foto: Colourbox
28.06.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Arbejdsskader ved transport til og fra kursus

En ny principmeddelelse slår nu fast, at skader ved transport til og fra et kursus kan være omfattet af arbejdsskadesikringsloven.

Som udgangspunkt er en skade, som sker på vej til og fra et kursus, ikke omfattet af arbejdsskadesikringsloven. Det skyldes, at arbejdsgiveren ikke har nogen indflydelse på forholdene under de ansattes færden til og fra kurset, hvorfor en sådan skade ikke skyldes arbejdet eller de forhold, hvorunder dette foregår.

Men sker kørslen til og fra et kursus overvejende i arbejdsgiverens interesse og efter arbejdsgiverens anvisning, kan medarbejderen efter en konkret vurdering være omfattet af arbejdsskadesikringsloven.

Følgende forhold kan blandt andet tale for, at befordringen sker i arbejdsgiverens interesse:

  1. Arbejdsgiveren har en økonomisk gevinst ud af den måde, befordringen er tilrettelagt på.
  2. Arbejdsgiver tilrettelægger og råder over selve befordringen.

I den konkrete sag i principmeddelelsen mødtes fire kolleger på arbejdsstedet og kørte sammen derfra til kursusstedet. Her havde arbejdsgiver en økonomisk gevinst, fordi de fire kolleger kørte sammen.

Læs mere hos Ankestyrelsen og se principmeddelelsen.

Susanne Linhart

Susanne Linhart

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4847
  • Mobil +45 2228 8475
  • E-mail sli@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.