07.06.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Arbejdstilsynets smileyordning afskaffes

Senest den 1. april 2023 afskaffes Arbejdstilsynets nuværende smileyordning. Regeringen ønsker at erstatte ordningen med en faktabaseret visningsordning for at opnå mere gennemsigtighed.

Arbejdstilsynet har siden 2004 offentliggjort oplysninger om resultatet af deres tilsynsbesøg på virksomheder i form af en smileyordning. Virksomhederne kan få tildelt en rød, gul eller grøn smiley, alt efter hvor godt det står til med arbejdsmiljøet på virksomheden. Har virksomheden en anerkendt arbejdsmiljøcertifikat, kan denne få en såkaldt kronesmiley.

Der er dog en lang række udfordringer med den nuværende ordningen, som ikke er fulgt med tiden. For eksempel er der ikke altid overensstemmelse mellem tildeling af en smiley og Arbejdstilsynet resultat ved et tilsynsbesøg, idet en rød smiley ikke fjernes ved et besøg uden påbud.  

Regeringen har derfor besluttet, at den nuværende smileyordning senest 1. april 2023 afskaffes og erstattes med en faktabaseret visningsordning, der omfatter alle virksomheder, der får besøg af Arbejdstilsynet, og som skal vise Arbejdstilsynets tilsyn og afgørelser. Hensigten med den nye ordning er at opnå mere gennemsigtighed.

Marie-Louise Heneberg

Marie-Louise Heneberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3583
  • Mobil +45 4162 7241
  • E-mail mahe@di.dk

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter