En skade sket under sports- og motionsaktiviteter kan være omfattet af arbejdsskadeloven.

Foto: GettyImages
26.08.22 Vi rådgiver dig Nyheder

En forstuvet ankel ved DHL-stafetten kan være en arbejdsskade

Skader under sportsaktiviteter som f.eks. DHL-stafetten kan være omfattet af arbejdsskadeloven, og arbejdsgivers involvering i arrangementet har betydning for, hvorvidt skaden anerkendes eller afvises.

Årets DHL-stafet løber af stablen i denne uge, og skulle du eller dine medarbejdere komme til skade under stafetten, kan skaden være omfattet af arbejdsskadeloven.

To landsretsdomme blev i 2021 afgørende for, hvornår en skade sket i forbindelse med DHL-stafetten kan vurderes at være omfattet af arbejdsskadeloven. Dommene ændrer ikke på Ankestyrelsens praksis på området, men de illustrerer, hvordan der kan foretages forskellige bevisvurderinger af de samme forhold – også mellem by- og landsret.

Begge domme inddrager mange af de samme forhold, men forskellen på arbejdsgiverens involvering i stafetten var afgørende for, at den ene skade blev anerkendt som arbejdsskade, mens den anden blev afvist.

Læs også: Nye landsretsdomme om skader opstået under DHL-stafetten (ast.dk)

Hvornår er det en arbejdsskade?

En skade sket under sports- og motionsaktiviteter kan være omfattet af arbejdsskadeloven, men der er ikke et entydigt svar for, hvornår skaden kan vurderes som en arbejdsskade.

I vurderingen af skaden ved sportsaktiviteten som arbejdsskade er det relevant, hvilken rolle arbejdsgiveren har i deltagelsen af aktiviteten. Hvis arbejdsgiveren er involveret i sådan en grad, at aktiviteten vurderes som værende et firmaarrangement, kan skaden i nogle tilfælde være en arbejdsskade.

Der sker altid en konkret vurdering af forholdende ved den enkelte sag, og derfor kan der ikke opstilles nogle helt klare retningslinjer for, hvornår en skade ved en sports- og motionsaktivitet vurderes som en arbejdsskade.

Susanne Linhart

Susanne Linhart

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4847
  • Mobil +45 2228 8475
  • E-mail sli@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.