Der gælder en række regler og retningslinjer for, hvordan du sikrer dig selv og dine medarbejdere, når I arbejder i højden.

Foto: Colourbox
24.10.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Mangel på sikkerhed ved arbejde på tage kan koste liv og førlighed

Hvis arbejdsmiljøet ikke er i orden, kan Arbejdstilsynet endog udstede høje bøder.

Når I arbejder på tage, kan det være forbundet med fare. Derfor skal du og dine medarbejdere sikres mod nedstyrtning eller gennemstyrtning.

Der gælder en række regler og retningslinjer for, hvordan du sikrer dig selv og dine medarbejdere. Reglerne tager bl.a. højde for taghældning, tagbeklædning og sætter krav til rækværk og stilladser.

Det er farligt og dyrt

Bøder for overtrædelse af klare og velkendte regler kan gives til virksomheder eller ansatte med eller uden forudgående påbud fra Arbejdstilsynet.

Du kan finde oversigter over mulige bødestørrelser og deres sammensætninger alt efter, hvilken ulykke der er sket, virksomhedens eventuelle bødehistorik samt antallet af ansatte i vejledningen: Det er farligt og dyrt - har du råd til bøden?.

Vejledninger

Det er farligt og dyrt

Læs mere

Ny vejledning og webinar

Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge og Anlæg har udgivet en ny branchevejledning om arbejde på tage, som beskriver, hvordan I bedst muligt sikrer jer og det gode arbejdsmiljø. 

På  webinar om ovennævnte branchevejledning, præsenterede vi vejledningen, gennemgik regler ved arbejde på tage og viste konkrete eksempler på, hvordan arbejdet kan foregå sikkert og sundt.

Anders Svendsen

Anders Svendsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 7216 0251
  • Mobil +45 6114 5010
  • E-mail asv@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.