Generativ AI giver virksomhederne mere kreativitet, kvalitet og produktivitet i arbejdet, siger Christine Secher, fagleder for Future of Work.

18.06.24 Vi rådgiver dig Nyheder

4 ud af 10 virksomheder bruger generativ AI i arbejdet

Mange virksomheder bruger generativ AI i arbejdet, og det gør både opgaveløsningen hurtigere og øger kvalitet og kreativitet. Det viser DI’s nye medlemsundersøgelse om fremtidens arbejde.

Generativ AI tog verden med storm i begyndelsen af 2023, og siden da er flere og flere virksomheder begyndt at bruge det som en hjælp til at løse forskellige arbejdsopgaver. 

En ny undersøgelse foretaget af Dansk Industri (DI) viser, at 4 ud af 10 virksomheder benytter generativ AI i deres arbejde.  

-Når man tænker på, at teknologien først har fået vind i sejlene sidste år, og at den stadig er under udvikling, så er det flot, at 40 pct. af virksomhederne bruger generativ AI i dag, siger fagleder for Future of Work i DI, Christine Secher. 

Få flere tal på virksomhedernes brug af generativ AI.

Generativ AI hjælper med at løse opgaver hurtigere og bedre 

6 ud af 10 virksomheder oplever, at de løser deres opgaver hurtigere, når de bruger generativ AI. Derudover oplever virksomhederne også mere kreativitet og en øget kvalitet i opgaveløsningen.  

-Det er interessant, at 58 pct. af virksomhederne oplever, at opgaver løses hurtigere ved hjælp af generativ AI. Så selv på et tidspunkt, hvor virksomhederne stadig er i gang med at lære teknologien at kende og finde ud af, hvad den kan bruges til, er vurderingen, at det giver mere kreativitet, kvalitet og produktivitet i arbejdet, siger Christine Secher. 

Virksomhederne anvender teknologien til en række forskellige opgaver, ofte til at producere tekst, men også videnssøgning og analyse af tekst og data er nogle af de opgaver, generativ AI bruges til. 

Få flere tal på de effekter og udfordringer, virksomhederne oplever ved brug af generativ AI.

Stor variation i hvor mange der bruger generativ AI regelmæssigt 

Hos virksomhederne varierer det, hvor mange medarbejdere der bruger generativ AI regelmæssigt. I over halvdelen af virksomhederne er det under 20 pct. af de ansatte, der anvender generativ AI. 

- Det afspejler, at i en del virksomheder er generativ AI implementeret udelukkende i IT-afdelingen eller udvalgte områder i virksomheder som f.eks. HR og marketing. Men der er plads til yderligere implementering, hvilket mange virksomheder arbejder med, siger Christine Secher. 

I hver tredje virksomhed er det under 5 pct. af de ansatte, der bruger det regelmæssigt, mens der hos 11 pct. af virksomhederne er 40 pct. eller flere medarbejdere, der anvender teknologien regelmæssigt.  

-I flere af de virksomheder, der er gået forrest med teknologien, har strategien været, at det skal være de ansattes nysgerrighed og kreativitet, der skal drive implementeringen frem, siger Christine Secher. 

Find flere analyser om fremtidens arbejde.

Christine Secher

Christine Secher

Fagleder, Tværgående projekter & kommunikation, Future of Work

  • Direkte +45 3377 4769
  • Mobil +45 2976 2320
  • E-mail chse@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.