Arbejdstilsynet har publiceret tre nye vejledninger om lifte, arbejdsplatforme og løfteudstyr.   

Foto: Colourbox
18.06.24 Vi rådgiver dig Nyheder

Tre nye vejledninger om lifte og løfteudstyr

Arbejdstilsynet har netop udgivet tre nye vejledninger om arbejde med lifte, platforme og løfteudstyr som f.eks. kraner.

Arbejdstilsynet har publiceret tre nye vejledninger, der sikrer de mest hensigtsmæssige og sikre arbejdsgange samt forebygger risikoen for arbejdsulykker og nedslidning i arbejdet med lifte, arbejdsplatforme og løfteudstyr.   

Det drejer sig om følgende vejledninger: 

Reglerne er uændrede, men der er blevet tilføjet nye kapitler om f.eks. risikovurdering og instruktion.   

I vejledningen om arbejdsplatforme er der f.eks. tilføjet et nyt afsnit om, at arbejdsplatforme i begrænset omfang og ved specifikke forhold kan forlades i højden ved facadearbejde.  Når der er tale om udskiftning af døre og vinduer fra altaner udvendigt på facaden eller montage af nye altaner, kan arbejdsstandpladsen i særlige tilfælde forlades i højden. Når arbejdsplatformen forlades i højden kræver det, at arbejdsgiver gennemfører en risikovurdering af det konkrete arbejde. Lifte må kun forlades i højden, hvis det fremgår af fabrikantens brugsanvisning, og liften er typeafprøvet til dette. 

Søren Eggert Beck

Søren Eggert Beck

Chefkonsulent

  • Direkte +45 7216 0295
  • Mobil +45 3059 6664
  • E-mail seb@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.