02.07.19 Vi rådgiver dig Nyheder

Tre bøger du skal læse i din sommerferie

Kinga Szabo Christensen ønsker sammen med DI Ledelsesudvikling alle medlemmer en rigtig god sommerferie.

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, og der er tid til ro og fordybelse for en stund. Sommerferien skal give os tid til at trække stikket en smule, reflektere og få nye gode ideer. Traditionen tro giver Kinga Szabo Christensen sine tre bud på gode bøger til sommerferien.

OBS: Nederst på siden kan du se Kinga fortælle om hendes anbefalinger.

Factfullness af Hans Rosling

Factfullness handler om verden, og hvordan vi kan blive bedre til at forstå den, som den virkelig er.

Når man stiller folk simple spørgsmål om globale tendenser, giver de altid de forkerte svar. Hvor mange piger går for eksempel i skole? Hvor stor vil jordens befolkning være i 2050? Og lever størstedelen i rige eller fattige lande?

I Factfullness viser Hans Rosling, hvorfor misforståelserne sker. Han beskriver 10 fundamentale menneskelige instinkter, som konsekvent forhindrer os i at have et faktabaseret verdenssyn.

Det, du ikke forstår, gør dig klogere af Frederik Lindhardt, Rane Willerslev, Svend Brinkmann og Tor Nørretranders

Vi er på vej ind i en ny tidsalder. Radikalt ny. Det synes at være den generelle stemning for tiden. Det er, som om vi står midt i en overgang mellem noget, der var, og noget, der kommer. Den analoge verden bliver, som tiden går, et stykke historie, mens den digitale tidsalder emmer af fremtid – en fremtid ingen kender, men alle kæmper for at få lov at definere. Og ligesom med andre store overgange – nye jobs, runde fødselsdage og festlige bryllupper – er det oplagt også at markere denne overgang ved at sætte nogle ord på. I stedet for at rejse sig og tale, så foregår det her siddende og i samtale. Tre af Danmarks skarpeste og mest populære iagttagere, Tor Nørretranders, Rane Willerslev og Svend Brinkmann, gør sammen status over den på mange måder radikale tid, vi lever i. Hvad er det for en tid? Hvad kommer vi fra? Hvad går vi til? Og hvordan med os mennesker? Med mennesket, med menneske(lig)heden?

Regenerative Leadership – leadership geard for the 21st century af Laura Storm og Giles Hutchins

Laura Storm arbejder med et spritnyt ledelsesparadigme, som hun kalder regenerative leadership. I bogen udforskes nye måde at lede og redesigne organisationer og samfund, så vi sammen sikrer en mere bæredygtig verden.

Læs mere om regenerative leadership, og køb bogen her.
Du kan desuden finde spændende interviews med Laura Storm her.

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter