01.12.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Lønningsbogholdere står i kø for at komme med i virtuelle netværk

2020 har været et omskifteligt år for lønningsbogholdere, der i stigende grad efterspørger virtuelle netværk hos DI. De faglige netværk giver en støtte, der er svær at finde andre steder.

Danske lønningsbogholdere har travlt. I 2020 har COVID-19 fået store konsekvenser for virksomhederne, men også den nye ferielov, nye persondataregler og overenskomstændringerne har skabt forvirring og usikkerhed blandt lønningsbogholderne.

I DI oplever man, at de mange ændringer har stillet nye krav til virksomhedernes administration. Tina Krag, der er chefkonsulent i DI Personalejura oplever, at det har skabt behov for mere sparring:

-Vi har i år åbnet tre nye, fysiske netværk for lønningsbogholdere, og netværkene har kørt virtuelt grundet COVID-19. I november startede vi endnu et netværk op, som kun skal køre virtuelt, og det blev straks fyldt op. Vi har allerede nok deltagere på ventelisten til, vi kan starte endnu et virtuelt netværk, og vi forventer at kunne åbne op til fem virtuelle netværk mere i den kommende periode, fortæller Tina Krag.

Har brug for hinanden
Da Tina Krag og hendes kollegaer fik lyst til at prøve det virtuelle koncept af, var det med nogle forbehold. De var nervøse for at mangle det sociale aspekt i netværket, men her var reaktionerne overvældende:

Lønningsbogholderne var vilde med idéen, og vi lukkede tilmeldingslisten hurtigt efter. Det er en gruppe, der virkelig har brug for hinanden. Det faglige behov overskygger behovet for at stå og netværke. Tina Krag, Seniorchefkonsulent

I de virtuelle netværk mødes deltagerne over internettet, men har også mulighed for at skrive sammen i et digitalt forum, hvor man kan stille spørgsmål og få svar samt udveksle erfaringer. Temaerne er aktuelle emner som f.eks. nye overenskomster, ændringer i lovgivning eller regler i forhold til optimering af lønsystemer. Du kan læse mere om netværket her

I det virtuelle rum kan alle være med
I DI’s Rådgivningsområde har man med interesse fulgt udviklingen. Her er man ikke i tvivl om, at det virtuelle format har nogle nye muligheder:

-Vi oplever, at de virtuelle netværk fungerer rigtig godt – også for de mindre virksomheder. Det kan nogle gange være svært at tage en halv eller hel dag ud af kalenderen for at deltage på et fysisk arrangement, men på et virtuelt netværk er deltagelsen hjemme fra computeren, og derfor kan alle virksomheder være med, fortæller Thomas Høgh Henriksen, der er chef for DI Netværk.

Han ser desuden det virtuelle format som en mulighed for at give merværdi til de eksisterende netværkstilbud:   

-Vi oplever, at de virtuelle netværksmedlemmer er mere tilbøjelige til at bruge netværket til konkret problemløsning i dagligdagen. Derfor arbejder vi på at understøtte det endnu mere gennem webinarer og andre målrettede tilbud.

Tatiana Schwartz
Skrevet af:

Tatiana Schwartz

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.