Getty Images

15.07.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Ejerleder – er du dygtig nok til at udvikle din virksomhed?

Corona-krisen har sat sine spor i dansk erhvervsliv og kommer stadig til at gøre det i tiden fremover. Uanset om det har betydet fremgang og nye muligheder eller modgang og store omsætningstab, er der grund til at overveje, om den forretningsmodel, man har valgt for sin virksomhed, er den rette. Evnen til at kunne omstille sig og gentænke måden at drive virksomhed på er mere end nogensinde et afgørende konkurrenceparameter.

Den gamle læresætning ”skomager, bliv ved din læst” afløses nu af en virkelighed, hvor det at sprede sine aktiviteter og have flere heste at spille på går hånd i hånd med, at nye afsætningskanaler og samarbejdsformer vinder frem.

At lede i en foranderlig verden kræver viden, mod og vedholdenhed – ikke mindst for ejerledere, der selv har hele ansvaret og risikoen.

Det kræver:

  • Viden til at træffe de rigtige beslutninger
  • Mod til at gennemføre beslutningerne i praksis og gøre det, der skal til – også de ubehagelige ting
  • Vedholdenhed til at holde fast og føre de nødvendige forandringer helt til ende – det lange seje træk

Alene med de store beslutninger

Mange ejerledere sidder mere eller mindre alene med svære overvejelser og beslutninger. Flere medlemmer efterspørger sparring med ligesindede og ikke mindst uddannelse inden for ledelse og strategi. Adm. direktør i JH Transport & Logistics A/S, Bente Hansen fortæller:
  

Da min mand døde for tre år siden stod jeg med valget at sælge virksomheden eller drive den videre. Jeg valgte det sidste, selvom jeg absolut ikke havde forudsætningerne for det. Derfor er tiden inde til at styrke min ledelseskompetence og mine kompetencer inden for strategi, forretningsudvikling og ledelse Adm. direktør Bente Hansen, JH Transport & Logistics A/S

 Bente Hansen fortsætter: ”Jeg er selv revisoruddannet og stod for økonomien i virksomheden, men havde jo som sådan ikke nogen indsigt i branchen og i virksomhedens drift. Som revisor og bogholder skulle jeg jo dokumentere det skete, mens jeg som direktør skal have øje for det, der kommer – lægge skinnerne for fremtiden.” ”Jeg havde og har stadig brug for at blive bedre til at lede virksomheden og følge med i de trends og tendenser, der påvirker min branche og min virksomhed.”

Bente Hansen er ikke alene. Også Mikkel Tofteng, som er slagchef i Henrik Tofteng A/S, efterspørger uddannelse inden for virksomhedsdrift, så han kan skabe grundlag for at overtage den ejerledede virksomhed efter sin far, når tid er.

”Min far og jeg er enige om, at det vil være en rigtig god idé for mig at styrke mine kompetencer inden for ledelse og forretningsudvikling, således at jeg allerede nu kan tage del i de strategiske overvejelser og beslutninger, der skal danne grundlaget for virksomhedens fremtid, og som skal gøre mig klar til at overtage virksomheden, når min far trækker sig tilbage”, siger Mikkel Tofteng og fortsætter ”Min oldefar grundlagde virksomheden i 1945 med to belgiske heste, og min far overtog virksomheden i 1986 og har siden udviklet den til den store virksomhed, som den er i dag. Han har således udviklet sig sammen med virksomheden, mens jeg kommer ind på et tidspunkt, hvor den allerede er stor og derfor kræver både viden og indsigt i virksomhedsledelse.”

Uddannelsestilbud til ejerledere

Der er derfor store forventninger til DI’s nye uddannelsestilbud for ejerledere, hvor første hold starter til oktober. Både Bente Hansen og Mikkel Tofteng har begge tilmeldt sig uddannelsen og glæder sig begge til at tage hul på processen:

”Noget af det, jeg glæder mig mest til, er dialogen med de andre ejerledere og kommende ejerledere på tværs af brancher”, siger Bente Hansen og fortsætter: ”Som ejerleder har du lidt mere i klemme i forhold til en ansat direktør, og det er dette ”lidt mere”, som jeg glæder mig til også at tale om. Og så håber jeg, at vi, i løbet af de 10 måneder programmet varer, kan blive så fortrolige med hinanden, at vi har lyst til at fortsætte som netværk”, tilføjer Bente Hansen.

Vil du vide mere om DI’s nye medlemstilbud til ejerledere, er du meget velkommen til at kontakte chefkonsulent Per Geisler Hansen på 3377 4877 eller pegh@di.dk
   

Uddannelse for ejerledere

Virksomhedsledelse for ejerledere er praktisk orienteret udviklingsforløb for dig som ejerleder, der gerne vil se længere ud i fremtiden og som vil udvikle både dig selv og din virksomhed. Læs mere om uddannelsen her.

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter