Getty images

25.01.21 Vi rådgiver dig Nyheder

DI hjælper virksomheder med at tackle coronatristhed

DI går sammen med 12 kommuner om at hjælpe virksomheder med hjemsendte medarbejdere. Lær, hvad du som virksomhed kan gøre for at afhjælpe coronatristhed.

Coronatristhed er et nyt begreb, der opstod sidste år, og som beskriver den nedtrykte tilstand, mange medarbejdere oplever under hjemsendelsen på grund af corona. De mange timer hjemme og eventuel hjemmeskoling af børn kan føre til stress, depression og manglende trivsel på arbejdspladsen. 

Derfor har DI Hovedstaden i samarbejde med Copenhagen Business Hub og 12 kommuner fra Vestegnen valgt at tilbyde virtuelle arrangementer, hvor virksomhederne kan få hjælp og værktøjer til at hjælpe deres medarbejdere igennem nedlukningen. Der er i første omgang planlagt et webinar, men der er planer om at udvide til flere de kommende måneder.

Motivationen halter i det nye år 
Det er chef for DI Ledelse og Virksomhedsudvikling, Pernille Erichsen, der skal levere det faglige indhold til arrangementerne. Hun hjælper til dagligt ledere med at tilpasse sig coronakrisen, men hun mener også, der er særligt brug for at støtte medarbejderne nu:

-Der er ingen tvivl om, at det for mange har været svært at komme tilbage til hjemmekontoret i 2021. Mange havde håbet, at coronavaccinen ville være nok, men det lader vente på sig. Når man så kobler det vintermørket, er det ikke overraskende, at det påvirker medarbejdernes humør og motivation, siger Pernille Erichsen.

 

 

Pernille Erichsen, Underdirektør
Alle medarbejdere er forskellige. Som leder er det vigtigt at skabe fleksible rammer og lade medarbejderne definere hvad, de har brug for i denne periode. Der er ingen ”one size fits all.” Pernille Erichsen, Underdirektør

Vi er alle i samme både
Tilbuddet til virksomhederne er gratis, og det er i samarbejde med CPH Business Hub og 12 kommuner fra Vestegnen. Formand for DI Hovedstaden, Peter Lanng Nielsen, ser frem til at kunne støtte virksomhederne på tværs af kommuner:

-Jeg er enormt glad for samarbejdet, og særligt i en periode, hvor mange virksomheder har brug for ekstra opbakning og vejledning. Mange virksomheder har skullet arbejde, drive forretning og lede på en helt ny måde. Gennem de her webinarer samler vi kræfterne om nogle relevante temaer, så de kan få hjælp i den proces. 

Tatiana Schwartz
Skrevet af:

Tatiana Schwartz

Pernille Erichsen

Pernille Erichsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3092
  • Mobil +45 2724 2905
  • E-mail peer@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.