Rekordmange mødte op, da DI og Ennova inviterede til Danmarks HR-konference 2021 i København og Horsens

VÆKST Visuals
18.11.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Rekordmange til konference om fremtidens arbejdsplads

I denne uge løb den årlige Danmarks HR-konference af stablen, og årets tema om hybridarbejde lokkede rekordmange HR-professionelle til.

Hvordan sikrer vi sammenhængskraft i vores virksomheder, når flere medarbejdere ønsker hybrid- eller hjemmearbejde, og hvordan ruster vi bedst vores ledere til de nye udfordringer, de kan stå over for på en hybrid arbejdsplads?

Det var nogle af de spørgsmål, der var oppe at vende, da HR-professionelle fra hele landet samledes i hhv. Industriens Hus og Horsens til DI's og Ennovas årlige arrangement: Danmarks HR-konference. 

Danmarks HR-konference gruppe snak

Der blev diskuteret ledelse, forandringer og hybridarbejde til Danmarks HR-konference 2021.

Foto: VÆKST Visuals

Terma: Vi valgte en ny, udfordrende rute    

Der var under konferencen rig mulighed for at netværke med de andre deltagere og lære af hinandens erfaringer. Der var blandt deltagerne enighed om, at hybridarbejde var en ny verden, de hver især skulle finde en løsning på, men at der ikke er en ”one size fits all”.

Stine Würtz Jepsen, der er Senior Vice President i Group HR, Terma, fortalte om den store forandringsproces, de har været i det seneste år:

-Vi troede, vores arbejde ville blive strategisk, planlagt og ligetil, men det, der fik os til månen, får os ikke til Mars. Vi valgte derfor at gå en ny, udfordrende rute, fortalte Stine Würtz Jepsen.

Hun havde derfor et godt råd til dem, der gerne vil arbejde mere hybridt:  

-Byg broen mens, I går på den, og hav mod til at vælge side. Vi er nødt til at behandle folk ens for at behandle dem forskelligt.

Christian Ørsted konference

Christian Ørsted opfordrede HR-folkene til at fokusere på at skabe rammer for psykologisk tryghed i en tid med hybridarbejde.

Foto: VÆKST Visuals

Christian Ørsted: Prioritér psykologisk tryghed

Én af konferencens oplægsholdere var forfatter og ledelseskonsulent Christian Ørsted, som havde et klart budskab til salen:

-Vi er blevet for gode under corona til at sige til medarbejderne: ”Du skal bare passe på dig selv,” og det fjerner ansvaret fra lederen. Det er vores ansvar som HR at skabe rammer, hvor folk kan give deres gode energi, for andre har deres ryg, sagde Christian Ørsted.

Løsningen? Ja, det er ifølge Christian Ørsted at skabe rammer for psykologisk tryghed, hvor man som medarbejder tør tale åbent om teamets eller virksomhedens reelle problemer – en adfærd, der kan skabe en succesfuld og produktiv kultur i virksomheden.

Velin Nikolov HR konference

Velin Nikolov, Senior Engagement Manager i Ennova deler ud af ny data om hybridarbejde.

Foto: VÆKST Visuals

Dugfrisk data om hybridarbejde 

Konferencens medarrangør, Ennova, diskede op med dugfriske data om hjemme- og hybridarbejde, som konferencedeltagerne kunne dykke ned i. Eksempelvis kunne de vise fordelingen af medarbejdere, der ønsker hjemmearbejde mod medarbejdere, der foretrækker fysisk fremmøde. Denne viden kunne HR-folkene bruge til at vurdere, hvordan de bedst kunne skabe rammer for hybridarbejde i deres egen virksomhed. 

Tatiana Schwartz
Skrevet af:

Tatiana Schwartz

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.