Brug faglige netværk til at håndtere modgang i virksomheden

20.04.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Brug faglige netværk til at håndtere udfordringer i virksomheden

Oplever du flere udfordringer i denne tid? Så er du ikke den eneste. Hvis vi vil styrke vores evne til at imødegå udfordringer og tage ved lære af dem, må vi opbygge resiliens i vores arbejdsgang. Det kan vi gøre med faglige netværk.

Begrebet resiliens kommer fra psykologien og beskriver evnen til at håndtere stress og modgang på en positiv måde. Harvard Business Review definerer resiliens som evnen til at tilpasse sig forandring samt komme sikkert og lærende gennem modgang. En resilient leder vil derfor være god til at løse problemer, tage ved lære af sine fejl og tilpasse sig nye omstændigheder hurtigt. 

Vi kan opbygge resiliens med professionelle relationer

Når vi bruger vores professionelle relationer bedst muligt, eksempelvis ved at deltage i et fagligt netværk, opbygger vi resiliens. Står du en dag med et konkret problem – motivation af coronatrætte medarbejdere eller stabilisering af virksomhedens supply chain – er det vigtigt at reagere hurtigt og løse problemet på bedste vis. Med et fagligt netværk i baghånden, er vi aldrig langt fra en best of class solution – også på de problemer, som ikke kan løses ved at kigge i lærebøgerne. Fremfor at sidde alene med en problemstilling, kan vi hurtigt trække på erfaringen fra andre i vores fag eller med lignende ansvarsområder.

 

Når man trækker på sit faglige netværk, får man en mere kvalificeret løsning  og en aktualitet,  der gør, at man kan være på forkant med   udfordringerne. Thomas Høgh Henriksen, General Manager, US

   
Fortroligheden i netværksgrupper udenfor arbejdspladsen spille en stor rolle, da vi kan få sparring på de bekymringer og nederlag, som ikke er lige så lette at drøfte internt i organisationen. Sådan kan vi tage ved lære af vores modgang og forberede os mod en fremtidig, lignende udfordring.
   

Netværk er aktuelle i en verden med konstante forandringer, det er et sted hvor svar, inspiration og faglig sparring gør, at du opbygger en vigtig kompetence som resiliens. Thomas Høgh Henriksen, General Manager, US

Det seneste års udvikling har bevist behovet for evnen til at navigere og trives i en verden med stigende kompleksitet. Derfor er det nødvendigt at være resilient, og komme sikkert og lærende gennem modgang. Vi kan styrke denne evne ved at bruge faglige netværk, når en løsning akut skal findes, for at bevare aktualitet og for bedst at tage ved lære af vores modgang.

   

Andreas Utzon
Skrevet af:

Andreas Utzon

Thomas Høgh Henriksen

Thomas Høgh Henriksen

General Manager, US

  • Direkte +1 516 642 1222
  • Mobil +45 2383 9613
  • E-mail thhe@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.