Kunde- og leverancechef Trine Hynkemejer, Emento A/S

14.04.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Emento-chef om trivsel: Corona har svækket samhørigheden

Trine Hynkemejer fra Emento har arbejdet som leder i det offentlige og private. Hendes passion for arbejdet med mennesker var drivkraften under coronakrisen.

Først var hun sygeplejerske. Så programleder og derefter IT-arkitekt indenfor sundhedsteknologi. Nu er hun kunde- og leverancechef i Emento. Trods de mange roller karrieren igennem, er der stadig en klar, rød tråd i hendes arbejde, mener hun. Det er arbejdet med mennesker:

   

Det giver mig energi at se, hvordan andre kan vokse. Jeg er jo selvlært i den måde, jeg går til ledelse på, og jeg bliver utroligt motiveret af at se mit team vokse Kunde- og leverancechef Trine Hynkemejer, Emento A/S

Trine Hynkemejer har netop færdiggjort DI’s lederuddannelse. Her fik hun mulighed for at arbejde med sin egen ledelsesstil og bygge ovenpå hendes års erfaring med ledelse. På uddannelsen har hun blandt andet arbejdet med at synliggøre overfor medarbejderne, hvorfor hun prioriterer, som hun gør:

– Det kan skabe støj og usikkerhed for nogen, der arbejder derhjemme, hvis opgaverne går til kollegaen. Derfor er det vigtigt, at jeg tydeligt forklarer, hvorfor jeg har placeret en opgave et sted. Det giver mindre frustration og langt større forståelse, fortæller hun.

Læs mere: DI's lederuddannelse

Der er en afmatning i motivationen

Mange ledere har det seneste år skulle lære at lede medarbejdere, der ikke sidder fysisk på kontoret. Trine Hynkemejer var dog allerede vant til at lede på afstand:

– Jeg har lang transporttid til mit arbejde, så jeg har fra starten haft hjemmearbejdsdage. Det skulle kunne hænge sammen med min familie, hvilket også er et vigtigt parameter for Emento. For mig har det været en positiv proces, for hjemmearbejde havde tidligere en lidt dårlig klang. Nu er det meget mere accepteret, fortæller hun.

Som leder har hun oplevet, at coronakrisen især er gået ud over samhørigheden på arbejdspladsen:

– Jeg synes, man mærker en afmatning. Mit mål ledelsesmæssigt er, at vi skal forblive et team. Det er jeg meget vedholdende omkring, for jeg kan mærke, det er vigtigt.

Investorerne er tætte på virksomheden

Én af virksomhedens spændende aktiviteter det seneste år for at styrke teamånden i virksomheden er at fejre virksomhedens milepæle. Emento holdt deres 5-års fødselsdag virtuelt, og der blev sendt både champagne og en kurv med godter hjem til hver enkelte medarbejder.

Virksomhedens investorer har også være med i kommunikationen, hvor de har medvirket i en video, så medarbejderne kunne få sat ansigter på dem:

– Ejerne er som regel tæt på en virksomhed, men investorerne kan jo godt være en abstrakt størrelse for medarbejderne. Derfor var det et rigtig godt initiativ, og det er godt at kunne mærke, at investorerne er ”rigtige” mennesker, der også kærer sig om os.

   

Tatiana Schwartz
Skrevet af:

Tatiana Schwartz

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.