Regler om medarbejderbeskatning skaber administrative byrder for virksomheder. Nyt netværk i DI giver mulighed for at sparre om løsninger.

20.05.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Danfoss sparker gang i netværk om medarbejderbeskatning

Komplekse skatteregler for medarbejdere skaber   udfordringer for virksomheder. Nu kan du få sparring i nyt netværk for medarbejderbeskatning.

Hvis du som virksomhed har medarbejdere udstationeret eller har udenlandske medarbejdere ansat, har du nok stiftet bekendtskab med de problemer, der kan være forbundet med skatteregler på tværs af grænser. Ofte har landene forskellige regler, der ikke fortolkes ens, og det kan føre til store og dyre administrative byrder:

– Vi oplever, at flere af vores medlemmer kommer i klemme med skattereglerne. Det gælder ikke mindst under coronakrisen, hvor medarbejdere har været nødt til at opholde sig længere end forventet i landene, fortæller Jacob Bræstrup, der er skattepolitisk chef i DI. 

DI mener: 60+ skridt mod et simplere skattesystem - Dansk Industri

Forskellige regler kan føre til tårnhøje personskatter

Én af de virksomheder, der især kender til problemstillingen med skattereglerne, er Danfoss. Med mere end 28.000 medarbejdere fordelt over hele verden, støder de dagligt på afvigelser, der kan være mellem landenes skattepolitik:

Vi oplever især problemer med dobbeltbeskatning. Her kan en medarbejder, der arbejder i et andet land, risikere at betale 110 procent af deres løn i skat, fordi de skal betale skat i begge lande. Vi kan jo ikke forvente at vores medarbejdere skal betale for at arbejde for os, så der er vi nødt til at gå ind og dække differencen. Director Christina Kilsgaard Svendsen, Employee taxation, Danfoss A/S.

Danfoss: Behov for nyt netværk

Udfordringerne med de komplekse skatteregler fik Christina Kilsgaard Svendsen til at se sig om efter sparring og støtte fra ligesindede, men kunne ikke finde et netværk i markedet, der håndterede problematikken.

Derfor kontaktede hun DI Netværk for at spørge, om man ikke kunne lave et nyt netværk om medarbejderbeskatning, og den idé faldt i god jord: 

– Det er fantastisk, når vores medlemmer henvender sig med et behov, hvor vi så kan løbe med bolden og få det stablet på benene. Det er vigtigt, at vores medlemmer kan mødes, udveksle erfaringer og lære af andre virksomheder, siger Jacob Bræstrup.

Faglig sparring fører til skattepolitisk arbejde

I netværket kan medlemmerne sparre om konkrete udfordringer, de står overfor, ligesom DI vil facilitere fagligt stærke oplægsholdere fra relevante virksomheder og organisationer. På den måde kan netværksmedlemmerne få ny viden om reglerne om medarbejderbeskatning.

De emner, der bliver drøftet i netværket, bliver desuden indsamlet og brugt som inputs til DI’s skattepolitiske arbejde. På den måde kan medlemmernes udfordringer føres direkte videre til den politiske indsats. 

I Danfoss er Christina Kilsgaard Svendsen glad for, at hun nu kan se frem til et nyt rum for sparring:

– Der mangler et netværk med fokus på fagligheden, hvor man kan sparre med hinanden om det skattetekniske indenfor personskat. Det er meget positivt, at DI bare greb bolden og gik i gang med at udvikle konceptet. Det er rigtig godt.

 

Lene Nielsen

Lene Nielsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3563
  • Mobil +45 2949 4402
  • E-mail lni@di.dk

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter