Foto: Adam Mørk
08.06.22 Vi rådgiver dig Nyheder

LEGO dropper storrumskontoret til fordel for fleksibilitet og kreativitet

I det nye LEGO Campus er storrumskontorerne erstattet af en hel vifte af forskellige arbejdsområder. Har du brug for at udvikle kreative ideer med projektteamet, eller skal du have en fortrolig samtale? Afhængig af opgaven vælger du det arbejdsområde, der giver dig de bedste muligheder for at løse opgaven.

Den aktivitetsbaserede tilgang er omdrejningspunktet i indretningen af det nye kontor: LEGO Campus. Sammenholdt med medarbejdernes erfaringer fra tiden med hjemmearbejde under pandemien og en ny hybrid arbejdsform viser LEGO Campus, hvordan fremtidens måde at arbejde på kan tage form.  

-Kontoret er vores primære arbejdsplads. Kontoret betyder noget for vores samarbejde, det betyder noget for os som mennesker, og for hvem vi er som virksomhed. Så spørgsmålet er, hvad arbejdspladsen kan tilbyde, som er unikt, når vi arbejder hybridt.  

Anne Sofie Fedders, der er Head of LEGO Way of Working fortæller, at LEGO Koncernen har indført en ny hybrid arbejdsform globalt med tre dage på kontoret og med mulighed for at arbejde hjemme to dage om ugen, såfremt arbejdsopgaverne tillader det.  

Kontoret skal i langt højere grad være et samlingspunkt, hvorfor LEGO Koncernen har vendt rundt på indretningen af arbejdspladsen, så den primært understøtter samarbejde og socialt samvær i deres nye LEGO Campus.  

Aktivitetsbaseret tilgang

LEGO Koncernen arbejder med et fleksibelt arbejdsmiljø med mange forskellige arbejdsområder, der skal understøtte forskellige typer af arbejdsopgaver og medarbejdernes forskellige behov for trivsel.

Stillezoner, kreative møderum og café 

- Vi skal have en meget mere social og kollaborativ indretning og samtidig understøtte de mange forskellige behov for og til et godt arbejdsmiljø. Vi har ændret det almindelige faste skrivebords-setup til et mere fleksibelt arbejdsmiljø med flere forskellige arbejdsområder. Vi har fokusområder, steder til fortrolige samtaler, kreative områder og samarbejdsområder. Så vores medarbejdere skal tænke på, hvilke arbejdsopgaver de har, og hvordan det fysiske miljø bedst kan understøtte opgaverne, uddyber Timothy Ahrensbach, Head of Workplace Experience. 

En metafor for en traditionel indretning af arbejdspladsen er et 70/30 udgangspunkt: 70 pct. skriveborde og 30 pct. mødelokaler og fællesområder. Det har LEGO Koncernen valgt at vende på hovedet i det nye LEGO Campus, og derfor er der langt færre skriveborde. I den forandring blev f.eks. Atriummet en del af det kreative og legende miljø, hvor der er fokus på samarbejde om udviklingsopgaver eller udvikling af teamet. Ved at indrette nogle arbejdsområder helt anderledes, kunne LEGO Koncernen vende den traditionelle 70/30 ratio, så billedet nærmere er 70 pct. arbejdsområder til samarbejde samt sociale aktiviteter og 30 pct. til skriveborde. 

Foto: Adam Mørk

-Som medarbejder kan du starte dagen i caféen med morgenmad sammen med teamet, arbejde nogle timer ved et skrivebord med ro til fokus. Holde et onlinemøde med dine kolleger, gå en tur i caféen senere på dagen og slutte dagen i et af de kreative rum med teambuilding, fortæller Timothy. 

LEGO Campus tilbyder også lidt mere utraditionelle arbejdsområder til særlige events og teamudviklingsaktiviteter. Det kan være teamdialoger om lejrbålet (Campfire room er et mødelokale med et bål, som er bygget af LEGO klodser, og puder omkring til at sidde på). Eller at have en helt særlig event for teamet i medarbejderkøkkenet. 

-Når du bruger vores medarbejderkøkken som et mødelokale, opnår du en helt anden dialog. Så kan du lave mad og samtidig tale om fremtidig strategi, men det bliver lidt mere afslappet, fortæller Timothy. LEGO Koncernens forskellige arbejdsområder kan understøtte arbejdsopgaver af forskellig art alt efter, hvordan og med hvilket formål de bruges. 

-Vores kolleger er bekendt med, at man ikke løser alt arbejde ved et skrivebord, men man flytter sig rundt. Den tankegang har vi udvidet til hjemmearbejdspladsen. Hvis jeg i løbet af en arbejdsuge har nogle dage på kontoret og nogle dage hjemme, sørger jeg for, at jeg ikke bare skifter miljø, men at jeg tænker over, hvilke opgaver der kræver, at jeg er på min arbejdsplads: Det er der, jeg har mine kaffesamtaler, team check-in og strategiske workshops om fremtiden mv. 

Læs også: LEGO: Sådan skaber du en succesfuld og kreativ hybrid arbejdsplads 

Arbejdszoner

Skrivebordsøer 
Telefonbokse 
Biblioteksområde 
Fordybelsesrum 
Café og mange Coffee spots  
Mødelokaler til online og fysiske møder 
Sociale zoner 
Stillezoner 
Kreative arbejdszoner 
LEGO legeområde  
Campfire room til teammøder 
Medarbejderkøkken til fælles madlavning 
Zen garden til at koble fra 
Wellbeing rooms 
Fitness center 
Forældre lounge (lavet til forældre som f.eks. ammer, men er tilbage på job) 
Makerspace (kreativt træningscenter for hjerne og hænder) 

Det handler om inklusion: One size does not fit all

Noget, der var vigtigt for LEGO Koncernen i indretningen af deres nye LEGO Campus var, at det skulle imødekomme alle deres medarbejdere - dem, der arbejder bedst i stilhed, og dem, der trives bedst i zoner med menneskelig summen.

-Vi vil gerne understøtte neurodiversitet. For nogen kan det være rigtig grænseoverskridende at sidde i et stort rum på den samme plads hele dagen uden at have muligheden for at kunne sidde andre steder, forklarer Timothy. Med de nye arbejdszoner er LEGO Campus mere inkluderende og kan imødekomme forskellige medarbejderes behov. Nu er det ikke længere kun fedt at sidde på den fysiske arbejdsplads for dem, der trives i storkontorerne; nu kan alle medarbejdere finde en arbejdszone, der passer dem bedst.

Foto: Adam Mørk
Christine Secher

Christine Secher

Fagleder, Tværgående projekter & kommunikation, Future of Work

  • Direkte +45 3377 4769
  • Mobil +45 2976 2320
  • E-mail chse@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.