Med DI's bestyrelsesuddannelse lærer du at få en aktiv rolle i bestyrelsesarbejdet og tackle de udfordringer, virksomheden står overfor.

01.09.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Nu begynder bestyrelsesuddannelsen igen

I går, onsdag den 31. august, startede 13 deltagere på Dansk Industris bestyrelsesuddannelse. Men det var ikke kun deltagerne, der var spændte.

I går startede et nyt hold på bestyrelsesuddannelsen med Peter Larsen, chef for virksomhedsudvikling i DI, som underviser og programleder. Det er 3 gang, at han skal stå i spidsen for uddannelsen – og det er med en vis ærefrygt.

- Jeg ser det som et privilegie at undervise og være programleder for de meget engagerede deltagere. De tager tid ud af en travl hverdag for at prioritere deres egen udvikling. Måske har de endda allerede erfaring som bestyrelsesmedlemmer i foreningsregi eller i deres egen virksomhed, siger Peter Larsen.

Mere end en bestyrelsesuddannelse

Ifølge Peter Larsen er der god grund til at glæde sig.

- Allerede den første dag skaber vi overblik og gennemsigtighed omkring, hvad der foregår i bestyrelseslokalet. Herefter beder vi deltagerne om at glemme alt om magt og betydningsfulde positioner fra hverdagen. Det gør vi for at skabe et læringsmiljø, hvor der er høj energi, tid til at lytte og skabe relationer på tværs af holdet, mens der selvfølgelig er plads til grin under de mange opgaver som ved første øjekast kan synes helt umulige at løse uden hjælp fra de ”grupper, deltagerne sættes i på kryds og tværs, fortæller han.

Uddannelsen tilpasser sig hele tiden virkeligheden, så deltagerne opnår kompetencer inden for højaktuelle emner, såsom diversitet og grøn omstilling.

-Senest har vi her i 2022 tilføjet en case, hvor deltagerne skal komme med svar på, hvordan de vil håndtere økonomiske, etiske og moralske udfordringer omkring samhandel med russiske og ukrainske leverandører.

Læs også: DI's bestyrelsesuddannelse

Senest har vi her i 2022 tilføjet en case, hvor deltagerne skal komme med svar på, hvodan de vil håndtere økonomiske, etiske og moralske udfordringer omkring samhandel med russiske og ukrainske leverandører. Peter Larsen, Chef for Virksomhedsudvikling, DI

Stå stærkt i det videre udviklingsarbejde

Som noget helt nyt har Dansk Industri også etableret et helt nyt netværk for bestyrelsesmedlemmer. Et netværk deltagerne på bestyrelsesuddannelsen automatisk bliver en del af, når de tilmelder sig uddannelsen. Her får de professionel og faglig sparring på bestyrelsesområdet, så de kan skabe endnu større værdi for virksomhederne.

-Det er vigtigt for mig og for Dansk Industri, at deltagerne står stærkt i det videre udviklingsarbejde. Derfor tilbyder vi deltagerne et medlemskab i ét af vores netværk og introducerer dem for en række værktøjer, som de kan arbejde med efterfølgende, fx Udviklingskompasset, som de kan tilgå via virksomhedsguiden, fortæller Peter Larsen.

Læs også: Test og styrk virksomhedens forretningsmodel


Fra bestyrelsesuddannelse til underviser og programleder

Selv har han arbejdet med ledelse- og virksomhedsudvikling i mere end 20 år. Èn af de SMV’er, han havde hjulpet tilbød ham en bestyrelsespost og i løbet af to til tre år deltog han i tre til fire bestyrelser. På et tidspunkt følte han så, at han havde behov for selv at udvikle sig på bestyrelsesområdet. Han valgte derfor at tage en 6 måneders lang uddannelse.

- Og det er altså kombinationen af min erfaring inden for ledelse og bestyrelser og min interesse for facilitering, der har gjort det muligt for mig at udvikle det her program for DI’s bestyrelsesuddannelse.

Læs også: Kurser, uddannelser og netværk inden for ledelse

Fakta

Om DI's bestyrelsesuddannelse

Vil du gerne være med til at løfte den virksomhed, du er bestyrelsesmedlem i? Uanset om du aldrig har været i en bestyrelse før, eller du har års erfaring, kan DI's bestyrelsesuddannelse give dig den ballast, du har brug for, så du kan bliv et aktivt og værdiskabende bestyrelsesmedlem for din virksomhed.

Læs mere her: DI's bestyrelsesuddannelse

Stephanie Brink Harck
Skrevet af:

Stephanie Brink Harck

Peter Larsen

Peter Larsen

Chef for Virksomhedsudvikling

  • Direkte +45 3377 4826
  • Mobil +45 2148 0080
  • E-mail plar@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.