Foto: Getty Images
27.09.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Ny dansk standard for ligestilling og diversitet

Nu kan virksomheder få dokumentation på, at de arbejder ambitiøst og kontinuerligt indsatser på diversitetsområdet.

Dansk Standard har lanceret et dansk ledelsessystem om ligestilling og diversitet som skal gøre det lettere for arbejdsgivere at etablere og vedligeholde rummelige arbejdspladser og at dokumentere arbejdsgivernes indsats og resultater.

De virksomheder, der opfylder standardens betingelser, vil have mulighed for at opnå en certificering, ligesom vi kender det fra andre ledelsessystemer om forskellige emner som miljøadfærd, arbejdsmiljø, energiforsyning, fødevaresikkerhed mv.

DI har været en del af arbejdsgruppen bag standarden sammen med andre aktører og virksomheder herunder Deloitte, Rambøll Danmark, Ørsted Services A/S, Nestlé Danmark A/S, Dansk Erhverv, Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Akademikerne, AkademikerPension, Finansforbundet, HK, KVINFO m.fl.

Konkret værktøj

Standarden vil kunne tjene som et konkret værktøj for virksomheder til at systematisere deres indsatser og gør det samtidigt muligt at anerkende det arbejde, som virksomhederne gør for at fremme diversitet og inklusion via en egentlig certificering, hvis virksomheden ønsker dette.

Der er dermed tale om et frivilligt certificeringssystem vedrørende ligestilling og diversitet på arbejdspladsen, og virksomheder kan derfor frit beslutte, om de vil implementere standarden, og i så fald om de ønsker at blive certificeret eller ej.

Standarden flugter fint med DI’s Gender Diversity Pledge, som netop også sigter at styrke diversitet i dansk erhvervsliv med konkrete gode råd og anbefalinger ift. at nå i mål med dette.

Læs mere om standarden her: https://www.ds.dk/ds5001

Deltag i webinaret

Onsdag d. 3. oktober kl. 10.00-12.00 afholdes et webinar, som går i dybden med standarden, og hvor ligestillingsminister Trine Bramsen og andre aktører fra arbejdsgruppen kommer med indspark til arbejdet med standarden.

Læs mere og webinaret og tilmelding her:
Webinar om DS 5001 Ledelsessystem for ligestilling og diversitet - Dansk Standard

Læs mere om DI’s Gender Diversity Pledge: www.di.dk/gdp

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter