Foto: Colourbox
16.01.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Nye værktøjer om ledelse af medarbejdere til, i og hjem fra udlandet

På di.dk har vi netop lanceret en række nye værktøjer og inspiration til ledelse af medarbejdere i udlandet samt nyttige råd til god ledelse ved udstationeringer og hjemstationeringer af medarbejdere.

Vi hører ofte, at udstationerede medarbejdere kommer tilbage til Danmark før tid. Ikke fordi at der ikke har været styr på de juridiske, skattemæssige og administrative aspekter, men blandt andet på grund af, at ledelsesdelen ikke har fået den fornødne fokus i processen.

De nye værktøjer på di.dk giver ledere mulighed for at få viden og inspiration om aspekter, som er vigtige at få tænkt ind, både før, under og efter en udstationering af en medarbejder, så virksomheden er bedre rustet til at håndtere udfordringerne der kan opstå i forbindelse med udstationeringer:

  • Samarbejde på tværs af kulturelle, organisatoriske, professionelle og geografiske grænser er efterhånden hverdagskost for mange ledere og medarbejdere i såvel små som store virksomheder. Det stiller større krav til ledere og deres globale ledelseskompetencer. Under ledelse af medarbejdere i udlandet får ledere en kort introduktion til, hvad global ledelse er og 12 konkrete værktøjer til global ledelse.

  • Om en udstationering bliver til en god oplevelse for begge parter afhænger i høj grad af god ledelse ved udstationeringer. Både før, under og efter udstationeringen. Få inspiration til de forskellige faser af en udstationering, så du sammen med din medarbejder kan skabe det bedst mulige afsæt for en succesfuld udstationering.
  • Alt for mange virksomheder glemmer at tage hånd om deres medarbejdere, når de vender retur efter at have været udstationeret, - ind i mellem med det resultat, at medarbejderen hurtigt skifter job og tager sin nyvundne globale erfaring med sig ud af døren. Men med få ledelsesmæssige greb kan ledere skabe rammerne for god ledelse ved hjemstationeringer.

Øvrig information

På di.dk kan du også finde brugbare informationer om, hvilke juridiske forpligtelser, virksomheden har, når medarbejdere skal udstationeres, samt andre relevante personalejuridiske forhold man skal have for øje. Du kan også hente skabelon til en udstationeringsaftale, der opfylder alle krav i lovgivningen. 

Læs mere på Ledelse af medarbejdere i udlandet - DI (danskindustri.dk)

Læs meget mere om internationale medarbejdere og global ledelse på vores sider her:  

Internationale medarbejdere - DI (danskindustri.dk)

 

Få hjælp til tiltrækning, ansættelse og ledelse af internationale medarbejdere

Bliv klogere

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8-17
Fredag kl. 8-16

Ring til os:

Personalejura i forbindelse med udstationering
Kontakt Personalejura på tlf. 3377 3377

Personalejura, opholdstilladelse og løn for internationale medarbejdere
Kontakt Personalejura på tlf. 3377 3377

Regler i udlandet
Kontakt Anita Kurowska Larsen på tlf. 7216 0294

Lokalansættelse af medarbejdere ved etablering i udlandet
Kontakt Per Andersen på tlf. 3377 3687

Tiltrækning og tilknytning af internationale medarbejdere
Kontakt Ida Andersen 3377 4813 eller Katja Lambertsen 3377 3306

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.