Grafik: Colourbox
21.02.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Ny skabelon til måltal og politik for at øge andelen af det underrepræsenterede køn i ledelsen

DI har lavet en skabelon, som gør det let at udarbejde måltal og en politik til at øge andelen af det underrepræsenterede køn i virksomhedens øverste ledelseslag. Skabelonen indeholder også konkrete og praktiske forslag til indsatser, som kan hjælpe jer med at realisere målene.

Folketinget vedtog sidste år en lov, der skærper den tidligere lovgivning, hvor virksomheder, der ikke har en ligelige kønsfordeling  i de øverste ledelsesniveauer, skal opstille måltal for sammensætningen af og en politik for at øge andelen af det underrepræsenterede køn. Reglerne trådte i kraft 1. januar 2023.

Hvilke virksomheder er omfattet?
Reglerne omfatter de største danske virksomheder og dermed de samme virksomheder, der er forpligtet til at redegøre for deres arbejde for samfundsansvar efter årsregnskabslovens § 99 a. 

Ved "store" virksomheder forstås virksomheder, der overskrider to af følgende kriterier i to på hinanden følgende regnskabsår, jf. § 7, i årsregnskabsloven: 

  • En balancesum på 156 mio. kr.
  • En nettoomsætning på 313 mio. kr. og
  • Et gennemsnitligt antal heltidsbeskæftigede i løbet af regnskabsåret på 250.

DI's nye skabelon gør det muligt at kommunikere måltal og udarbejde en politik for at øge andelen af det underrepræsenterede køn i virksomhedens øverste ledelseslag.

Sådan bruger du skabelonen 
I skabelonen begynder du med at udfylde, hvordan sammensætningen af køn ser ud i virksomhedens øverste ledelseslag i år og sætter så det ønskede måltal for kønsfordelingen samt den tidshorisont inden for hvilken virksomheden forventer at opnå måltallet. Herefter vælge du mellem forskellige konkrete indsatser, I vil gennemføre i virksomheden for at nå jeres mål for en mere ligelig kønsfordeling  i jeres øverste ledelseslag. Det kan f.eks. være ved at ændre jeres proces for rekruttering, talentudvikling i virksomheden mv.

Du kan også selv indføre indsatser, så jeres måltal og politik giver jer en både ambitiøs og realistisk ramme.

Skabeloner

Måltal og politik for at øge andelen af det underrepræsenterede køn

Download

Brug for sparring?

DIVERSITETSLØFTET

DI tilbyder ligeledes hjælp til at arbejde strategisk med at øge kønsbalancen i virksomheder og erhvervsliv i regi DI's Diversitetsløfte. Når man tilslutter sig løftet bliver man en del af et fællesskab af virksomheder fra forskellige brancher og industrier, som aktivt arbejder for at styrke kønsbalancen i erhvervslivet, som man kan få inspiration fra. Herudover får man adgang til konkrete værktøjer såsom et benchmark-redskab, som kan være nyttigt, når man skal arbejde med måltal, der afspejler udgangspunktet i ens branche. Desuden står DI’s eksperter til rådighed ift. sparring og rådgivning.

Find yderligere info om Diversitetsløftet her 

 

Anna Leclercq Vrang

Anna Leclercq Vrang

Fagleder, Mangfoldighedsområdet

  • Direkte +45 3377 3631
  • Mobil +45 2728 7631
  • E-mail anlv@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.