Foto: GettyImage

22.11.19 Vi rådgiver dig Nyheder

Udvidelse af Feriegarantiordningen

Virksomheder, der er omfattet af en overenskomst, hvori der er en feriegarantiordning, vil fra 1. september 2020 kunne beholde feriegodtgørelsen for ikke-overenskomstdækkede medarbejdere.

Virksomheder, der er omfattet af en overenskomst, hvori der er en feriegarantiordning, kan beholde feriegodtgørelsen i virksomheden i stedet for at afregne den til FerieKonto.

Efter den nuværende ferielov gælder det kun for overenskomstdækkede medarbejdere.

For ikke-overenskomstdækkede medarbejdere, skal der afregnes til FerieKonto.

Ny ferielov

Når den nye ferielov træder i kraft, vil det være muligt også at beholde feriegodtgørelsen i virksomheden for medarbejdere, der ikke er dækket af en overenskomst. Det kræver, at Dansk Industri, der stiller garantien for feriegodtgørelsen, udvider deres garanti. Det har DI besluttet.

Så virksomheder, der er omfattet af en overenskomst, hvori der er en feriegarantiordning, vil fra den 1. september 2020 ligeledes kunne beholde feriegodtgørelsen for ikke-overenskomstdækkede medarbejdere.

Virksomheder uden feriegaranti

Medlemsvirksomheder, der ikke er omfattet af en overenskomst, hvori der er en feriegaranti, kan ikke beholde feriegodtgørelsen i virksomheden, men skal som hidtil afregne til FerieKonto.

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter