Kære medlemmer. DI Docs kører ustabilt, I kan derfor få fejlmeddelelser ved oprettelse. Vi arbejder på en løsning.

Foto: Colourbox

15.06.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Få styr på udbetaling af ferietillæg efter den nye ferielov

Virksomheder kan, ligesom efter de gamle ferieregler, udbetale ferietillægget sammen med den tilhørende ferie. Alternativt skal ferietillægget fremover udbetales to gange om året.

Medarbejdere, der holder ferie med løn, har, udover løn under ferie, krav på udbetaling af 1 pct. af den ferieberettigede løn i ferieåret.

De fleste virksomheder har hidtil udbetalt ferietillægget én gang årligt – typisk omkring ferieårets start. Når den nye ferielov og reglerne om samtidighedsferie træder i kraft den 1. september 2020, kan virksomheder ikke længere udbetale ferietillægget én gang årligt. Fremover kan ferietillægget udbetales på to måder.

Udbetaling med den tilhørende ferie

Virksomheder har på samme måde som efter de gamle ferieregler mulighed for at udbetale ferietillægget løbende i takt med, at medarbejderen holder ferie.

Udbetaling to gange om året

Hvis virksomheden ikke vælger at udbetale ferietillægget med den tilhørende ferie, skal ferietillægget udbetales to gange i ferieåret.

Ferietillægget for perioden 1. september til 31. maj skal udbetales sammen med lønnen for maj måned.

Ferietillægget for perioden 1. juni til 31. august skal udbetales sammen med lønnen for august måned.

Det betyder eksempelvis, at ferietillæg for perioden 1. september 2020 til 31. maj 2021 udbetales sammen med majlønnen i 2021, og ferietillæg for perioden 1. juni til 31. august 2021 udbetales sammen med lønnen for august måned 2021.

Virksomheden vælger selv

Det er virksomheden, der ensidigt vælger, hvilken udbetalingsmulighed der skal anvendes efter den nye ferielov.

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.