22.09.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Let at beregne fratrædelsesgodtgørelse

DI har udviklet et nyt værktøj, som gør det let at beregne, om og hvor meget en medarbejder skal have i overenskomstmæssig fratrædelsesgodtgørelse.

Med DI’s nye fratrædelsesgodtgørelsesberegner kan du let beregne den overenskomstmæssige fratrædelsesgodtgørelse for medarbejdere på Industriens Overenskomst, Træ- og Møbeloverenskomsten, Faglærteoverenskomsten og Metal-Transport overenskomsten.

Størrelsen af fratrædelsesgodtgørelsen beregnes ud fra medarbejderens anciennitet på opsigelsestidspunktet, medarbejderens løn, det beløb, som medarbejderen vil modtage i dagpenge ved fratrædelsen, samt eventuelt fritvalgsbidrag.

Det er dog ikke alle medarbejdere, som har krav på en fratrædelsesgodtgørelse. Beregneren indeholder derfor også betingelserne for opnåelse af fratrædelsesgodtgørelsen, herunder at medarbejderen bliver opsagt uden egen skyld, at medarbejderen ikke overgår til pension eller nyt arbejde ved fratrædelsen, og at medarbejderen har optjent ret til dagpenge.

Fratrædelsesgodtgørelses-beregner

Klik her

Rådgivning og andre værktøjer til opsigelse

På di.dk kan du læse mere om regler for opsigelse, bortvisning, advarsler, fritstilling, fratrædelsesgodtgørelse og 120-dagesreglen. Du kan også hente skabeloner og benytte DI’s øvrige beregnere.

Rådgivning om opsigelse på di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.