Foto: Colourbox
12.10.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Rådgivning og skabeloner til ansættelse af studentermedhjælpere

DI har lanceret en ny side med rådgivning og en ny skabelon til ansættelse af studentermedhjælpere. Du kan også hente en skabelon til en timeseddel, som kan benyttes til afregning af studentermedhjælperens løn.

Fagside og nye skabeloner

DI har lanceret en side med rådgivning om studentermedhjælpere samt en ny skabelon, som virksomheder, der skal ansætte en studentermedhjælper uden for overenskomst, kan benytte til at skræddersy en kontrakt.

Herudover kan I hente en Excel-skabelon til en timeseddel for studentermedhjælperen. Timesedlen kan studentermedhjælperen bruge til løbende at anføre sine timer på, inden den på et vist tidspunkt på måneden afleveres til brug for jeres lønafregning.

Hvad er en studentermedhjælper?

En studentermedhjælper er typisk en lønmodtager, der arbejder under eller efter sin uddannelse og ofte på deltid.

En studentermedhjælper er ikke et defineret begreb inden for ansættelsesret, men i stedet en ofte anvendt stillingsbetegnelse for en person, der har et arbejde, enten fordi det er studierelevant eller for at opnå erhvervserfaring.

En studentermedhjælper kan både være ansat i en funktionær- og i en ikke-funktionærstilling, afhængig af arbejdets art og det antal timer, der arbejdes.

Regler og vilkår for studentermedhjælpere

Når du udfylder skabelonen, bliver du vejledt i de regler og vilkår, der skal gælde for studentermedhjælperen ved alle punkter i ansættelseskontrakten, alt afhængigt af arbejdets art og det antal timer, I har valgt, der arbejdes.

Skabeloner

Studentermedhjælper - ansættelseskontrakt

Download

Skabeloner

Timeseddel - studentermedhjælper

Download
Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag straks oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.