Foto: Colourbox
09.11.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Husk at varsle ferielukning mellem jul og nytår

Hvis I skal nå at varsle medarbejdere til at holde ferie i forbindelse med jul og nytår, skal det ske senest 23. november 2021, idet 24. december 2021 er en almindelig arbejdsdag.

Ferie mellem jul og nytår skal varsles senest 23. november

Varsling af juleferie følger reglerne om restferie. Det betyder, at restferie skal varsles med mindst én måneds varsel.

Hvis I derfor ønsker at varsle ferie i perioden 24. december 2021 til og med 2. januar 2022, skal I gøre det senest 23. november 2021.

Særlige regler, når virksomheden holder ferielukket

Hvis virksomheden holder ferielukket, skal I, i videst muligt omfang, sikre, at medarbejderen har optjent betalt ferie til alle de dage, hvor virksomheden holder lukket. Gør I ikke dette, skal I betale medarbejderen løn for de pågældende dage.

Hvis virksomheden holder lukket på et tidspunkt, hvor en medarbejder, der har været ansat i hele det foregående ferieår og frem til ferielukningen, ikke har optjent betalt ferie til alle de dage, virksomheden holder lukket, skal I give feriebetalingen på forskud. I kan modregne i medarbejderens efterfølgende optjening af betalt ferie.

Idet vi er overgået til samtidighedsferie, vil medarbejderen i det nuværende ferieår (fra 1. september 2021) kun have optjent 6,24 feriedage til afholdelse i december 2021 og yderligere 2,08 feriedag til afholdelse i januar 2022.

Hvis I har givet medarbejderen lov til at bruge af de dage, som medarbejderen har optjent fra 1. september 2021 indtil ferielukningen, eksempelvis i efterårsferien, og medarbejderen derfor ikke har nok feriedage til jeres ferielukning, vil I skulle betale løn under ferielukning for disse dage. Det skyldes, at I ikke har sikret, at medarbejderen har gemt optjente feriedage til virksomhedens ferielukning mellem jul og nytår.  

Hvis medarbejderen ikke har været ansat hele det foregående ferieår og frem til ferielukningen og ikke optjent betalt ferie til alle de dage, hvor virksomheden holder lukket, har medarbejderen ikke krav på løn de pågældende dage.

I og medarbejderen kan dog aftale, at medarbejderen får feriebetalingen på forskud, mod at I kan modregne i den efterfølgende optjening af betalt ferie.

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.