Grafik: DI
07.12.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Beregn ferie ved opsigelse med DI’s nye ferieberegner

Den nye ferielov byder på nye udfordringer. DI har derfor udviklet en ferieberegner, hvor du let kan beregne, hvor mange dages ferie du kan varsle til afholdelse i en medarbejders opsigelsesperiode – uanset om medarbejderen skal arbejde i opsigelsesperioden eller fritstilles.

Ny ferielov – nye udfordringer

Den nye ferielov har som bekendt medført samtidighedsferie, der indebærer, at ferie både optjenes og afholdes i samme ferieår.

Det giver en række nye udfordringer, særligt i forhold til varsling af ferie i et opsigelsesvarsel. Ferie skal både kunne varsles med de konkrete varsler og samtidig være optjent på afholdelsestidspunktet.

Dette medfører en række nye faldgruber. For eksempel skal ferie først være optjent, før den kan afholdes, så ferie optjent i fratrædelsesmåneden kan ikke varsles til afholdelse i opsigelsesperioden. Desuden skal der ”gemmes” ferie, så medarbejderen har mulighed for at holde 15 dages sammenhængende hovedferie i hovedferieperioden.

Om ferieberegneren

Du kan bruge ferieberegneren til at beregne antallet af feriedage, virksomheden kan varsle eller anse for afholdt i opsigelsessituationer, og hvor mange dage du skal afregne ved medarbejderens fratræden.

Antallet af feriedage beregnes med udgangspunkt i ferielovens regler, men tager også højde for særregler i visse overenskomster, som er med i beregneren.

Beregneren kan bruges til alle typer af medarbejdere (funktionærer og timelønnede), som er omfattet af ferieloven.

Ferieberegneren kan ikke erstatte juridisk rådgivning

Vær opmærksom på, at Ferieberegneren ikke kan erstatte juridisk rådgivning, og at DI ikke kan gøres ansvarlig for eventuelle fejl og mangler i beregneren. Det gælder også senere ændringer i reglerne eller retspraksis, der har betydning for indholdet.

DI's ferieberegner

Klik her

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter