Foto: Colourbox
04.10.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Berettiget at bortvise bijobbende, sygemeldt medarbejder

Østre Landsret har afgjort, at det både var berettiget at opsige og efterfølgende at bortvise en medarbejder, der havde sygemeldt sig i op til 20 uger, og som i øvrigt ikke havde lyst til den ene halvdel af sit job. Landsretten stadfæstede dermed byrettens afgørelse i sagen.

Opsigelse og bortvisning berettiget

Østre Landsret har behandlet en anke af Retten i Glostrups dom fra august 2021 og stadfæstede byrettens afgørelse.

Landsretten nåede frem til, at opsigelsen var berettiget, da medarbejderen skulle være sygemeldt i længere tid, og det var uvist, om han ønskede at beskæftige sig med halvdelen af jobbet fremadrettet.

Landsretten nævnte, at det ikke kunne udelukkes, at bijobbets omfang også havde været medvirkende årsag til sygemeldingen.

Bortvisningen var også berettiget. For selv om virksomheden vidste allerede, at medarbejderen havde bibeskæftigelse, kendte de slet ikke til omfanget, der især efter sygemeldingen fra virksomheden næsten svarede til en fuldtidsstilling.

Landsretten bedømte ikke det andet bortvisningsgrundlag

Da én bortvisningsgrund var nok, behøvede landsretten ikke beskæftige sig med virksomhedens andet grundlag for bortvisningen, nemlig det forhold, at medarbejderen var i besiddelse af virksomhedens skilte. Derfor tog landsretten ikke stilling til, om dette bortvisningsgrundlag var berettiget.

DI førte sagen for virksomheden i byretten og landsretten.

Nyheden er baseret på Østre Landsrets afgørelse af 22. september 2022 i sag nr. BS-36445/2021-OLR.

DI's råd

En bortvisning er den mest indgribende reaktion over for en medarbejder, og derfor skal der ganske meget til. Derfor bør I altid kontakte DI, inden I bortviser en medarbejder. Det havde virksomheden i denne sag også gjort.

Skabeloner

Skabelon til bortvisning

Hent

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.