Grafik: Colourbox
13.12.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Ikke længere krav om isolation ved coronasmitte

Efter næsten tre år er det slut med isolation ved coronasmitte. Det fremgår af en pressemeddelelse, som Sundhedsstyrelsen udsendte 8. december, og af opdaterede retningslinjer for COVID-19 på sst.dk.

På baggrund af den nuværende smittesituation, er der, ifølge Sundhedsstyrelsen, ikke længere grund til selvisolation ved positiv coronatest. Hvis man er syg, bør man blive hjemme, indtil man er rask igen.Hvis man ikke er syg, behøver man ikke at blive hjemme – heller ikke, hvis man har en positiv test.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man følger de smitteforebyggende råd, uanset om man føler sig syg eller ej.

Hvornår bør man blive testet for COVID-19?

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man lader sig teste, hvis det kan have betydning for behandling af COVID-19. Man bør derfor lade sig teste for COVID-19, hvis man får symptomer på luftvejsinfektion og samtidig er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19. Hvis man er i øget risiko og testen er positiv, kan man være i målgruppen for tidlig tabletbehandling af COVID-19.

Medarbejdere behøver altså ikke at blive testet, hvis de ikke er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, heller ikke hvis de har symptomer. De bør i stedet følge de generelle smitteforebyggende råd og blive hjemme, hvis de er syge, så de ikke spreder smitte på arbejdspladsen.

Mere information

Læs pressemeddelelsen fra Sundhedsstyrelsen: Bliv hjemme, hvis du er syg – uanset hvad du er smittet med - Sundhedsstyrelsen

Læs mere om nye retningslinjer her: Test, symptomer på covid-19 og kontakt til en smittet - Sundhedsstyrelsen

Ved spørgsmål til retningslinjerne kan Sundhedsstyrelsen kontaktes på 7222 7400. 

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.