Foto: Colourbox
14.06.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Ny skabelon til en barselspolitik

DI har lanceret en ny skabelon til en barselspolitik, der sikrer, at virksomheden opfylder de nye barselsregler, som gælder fra 2. august 2022.

Mange virksomheder har personalepolitikker eller individuelle ansættelseskontrakter, hvor de har beskrevet barselsvilkår, herunder hvordan deres ikke-overenskomstdækkede medarbejdere aflønnes i forbindelse med orloven.

Efter den 2. august 2022 vil der være en ligedeling af orloven med barselsdagpenge efter fødsel mellem mor og far/medmor, og barselsorloven vil ikke længere være 14 uger, men alene 10.

Det betyder, at mange virksomheders personalepolitikker om barsel efter ikrafttræden af de nye regler ikke vil flugte med systematikken i den nye barselslov, og der kan derfor være behov for en tilpasning.

DI har i den forbindelse lanceret en ny skabelon, som I kan benytte til at udarbejde jeres nye barselspolitik.

I forbindelse med opdatering af en barselspolitik er der flere muligheder for, hvordan politikken kan tilpasses den nye barselslov.

DI's skabelon indeholder forskellige løsninger, men det er vigtigt at huske på, at der er andre løsninger end dem, der kan vælges i skabelonen.

Læs mere her: Brevkassen: Hvad gør vi med vores barselsvilkår, når de nye barselsregler træder i kraft? - DI (danskindustri.dk)

Skabeloner

Barselspolitik

Hent

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.