01.06.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Beregn deltidssygdom med DI’s 120-dagesberegner

DI har udviklet og forbedret 120-dagesberegneren, så den nu kan beregne en funktionærs forholdsmæssige fravær ved deltidssygdom og optrapning. Der er desuden tilføjet en funktion, så du let kan hente beregningen som pdf til dokumentation i forbindelse med opsigelse efter 120-dagesreglen.

Det har været omtvistet, hvordan deltidssygdom beregnes i forbindelse med 120-dagsreglen, når der eksempelvis er tale om fravær som led i en genoptrapningsplan. DI har derfor opdateret 120-dagesberegneren, så den nu er mere præcis ved beregning af en funktionærs forholdsmæssige fravær som følge af deltidssygdom og genoptrapning.

120-dagesberegner - beregn let funktionærens sygefravær - klik her - DI (danskindustri.dk)

Om 120-dagesreglen

120-dagesreglen giver mulighed for at opsige en funktionær eller funktionærlignende medarbejder med et forkortet varsel, hvis medarbejderen inden for de seneste 12 af hinanden følgende måneder har modtaget løn under sygdom i 120 dage. Opsigelsen skal finde sted, mens medarbejderen fortsat er sygemeldt og mellem den 121. og 129. dag.

Det er et krav, at 120-dagesreglen er aftalt med medarbejderen i ansættelseskontrakten. 

Læs mere på 120-dagesreglen - opsig en funktionær med kortere varsel - DI - DI (danskindustri.dk)

Sådan gør du

120-dagesberegneren indeholder nogle standarder for arbejdstid, arbejdsdage og fridage, som du selv kan rette, så det passer til den pågældende medarbejders arbejdsforhold.

Herefter kan du selv bestemme, om du vil markere sygedagene i en kalendervisning, eller om du vil benytte listevisningen. Du skifter mellem de to øverst i højre hjørne.

Hver gang du indsætter hele eller delvise sygedage, opdaterer beregneren summen øverst på siden, hvor du også kan se, om du kan opsige funktionæren med forkortet varsel.

Beregningen gemmes på "Min Side", så du kan tilgå den igen.

120-dagesberegneren kan ikke erstatte juridisk rådgivning

120-dagesreglen kan ikke bruges i de tilfælde, hvor sygdommen kan sidestilles med handicap i forskelsbehandlingslovens forstand, eller hvor der er tale om graviditetsbetinget sygdom.

120-dagesberegneren  kan ikke erstatte juridisk rådgivning, og DI kan ikke gøres ansvarlig for eventuelle fejl og mangler i beregneren. Det gælder også senere ændringer i reglerne eller retspraksis, der har betydning for indholdet.

DI's 120-dagesberegner

Start

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.