11.09.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Rådgivning om ligeløn

DI har lanceret nyt indhold på di.dk med rådgivning om, hvad der ligger i begrebet ligeløn, hvornår der foreligger lønmæssig forskelsbehandling, og hvilke pligter virksomheder har med hensyn til betaling af lige løn, fremlæggelse af kønsopdelt lønstatistik med mere.

Ligelønsloven forpligter virksomheder til at yde kvinder og mænd lige løn. Det gælder alle lønelementer og lønvilkår som for eksempel pension og diverse løntillæg. Det betyder ikke, at mænd og kvinder altid skal have det samme i løn. Men det betyder, at der ikke må være lønforskel på grund af køn.

Efter ligelønsloven har virksomheder med mindst 35 medarbejdere, heraf mindst 10 af hvert køn med samme arbejdsfunktion, pligt til at belyse virksomhedens lønforhold ved at udarbejde og præsentere kønsopdelt lønstatistik for medarbejderne.

På de nye sider kan du læse mere om reglerne og få rådgivning om, hvordan din virksomhed skal håndtere lovgivningens krav om kønsopdelt lønstatistik. 

Ligeløn - rådgivning til arbejdsgivere - DI (danskindustri.dk)

I dybden med ligeløn - rådgivning til arbejdsgivere - DI (danskindustri.dk) (kun for medlemmer)

Læs også

Løn, bonus og personalegoder - rådgivning til arbejdsgivere - DI (danskindustri.dk)

Forskelsbehandling - regler og rådgivning - DI - DI (danskindustri.dk)

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.