Foto: Colourbox
07.05.24 Vi rådgiver dig Nyheder

Ændring i bidrags- og refusionssatsen for Industriens Barselsfond

1. juli 2024 stiger virksomhedernes bidrag til Industriens Barselsfond fra de nuværende 0,29 pct. til 0,33 pct. Herudover hæves den maksimale refusionssats fra 235 kr. pr. time til 243 kr. pr. time.

Stigning i bidragssatsen

For at udligne lønomkostningerne til medarbejdere på barsel på det private arbejdsmarked skal alle danske virksomheder være med i en barselsfond.

Bidraget til Industriens Barselsfond har siden etableringen af fonden hængt sammen med udbetalingerne fra fonden og dermed været knyttet op på fødselsrater, lønniveau, reglerne i overenskomsterne mv.

Udbetalingerne fra Industriens Barselsfond er stigende, og der udbetales i øjeblikket mere, end der opkræves i bidrag til barselsfonden. Det skyldes blandt andet, at flere mænd holder orlov.

Det betyder også, at udbetalingerne har været større end virksomhedernes indbetalinger til fonden. Det er derfor nødvendigt at hæve bidraget til Industriens Barselsfond fra de nuværende 0,29 pct. til 0,33 pct. af virksomhedens kontingentpligtige lønsum til DI 1. juli 2024.

Stigning i refusionssatsen

Fra den 1. juli 2024 hæves refusionen også, så den maksimale refusionssats fremover bliver 243 kr. pr. time frem for 235 kr. pr. time.

Læs mere om Barselsfond - rådgivning for virksomheder - DI (danskindustri.dk)

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.