Getty Images

11.08.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Det er nu muligt at hente den kønsopdelte lønstatistik for 2019

Statistikken bygger på de oplysninger, som virksomheden i forvejen er forpligtet til at indberette til Dansk Arbejdsgiverforenings (DA) lønstatistikker.

Det siger loven

Virksomheder, med mindst 35 ansatte og mindst 10 kvinder og 10 mænd med samme arbejdsfunktion, skal informere og høre medarbejderne om statistikken.  

Overhold tidsfristen

Den kønsopdelte lønstatistik skal præsenteres for medarbejderne inden udgangen af 2020. Det vil ofte ske i virksomhedens samarbejdsudvalg. Hvis virksomheden ikke har et samarbejdsudvalg, skal medarbejderne informeres og høres på samme måde, som i forvejen foregår på virksomheden.

Hvor finder I kønsopdelt lønstatistik?

I online værktøjet NetStat finder man virksomhedens kønsopdelte lønstatistik. For at få adgang til statistikken skal man være betroet adgang til virksomhedens egne løntal i NetStat af adm.dir. Har du ikke adgang, kan du udfylde tilmeldingsblanketten og sende den til DI, som tildeler adgangen.

Tilmeldingsblanket til NetStat

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.