Colourbox

01.07.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Omkostninger til løn stiger med 3,4 pct. i 2. kvartal 2022

Ny indikator for lønudviklingen viser, at lønomkostningerne på DA-området stiger med 3,4 pct. fra 2. kvartal 2021 til 2. kvartal 2022. Herved er lønudviklingen aftaget med 0,4 pct.-point i forhold til kvartalet før.

blobid0.png

Statistikken viser desuden, at lønomkostningerne stiger med  3,4 pct. inden for fremstilling og industri i 2. kvartal 2022. Det er 0,4 pct.-point mindre end kvartalet før. Inden for bygge og anlæg stiger lønningerne med 4,4 pct. og er herved uændret i forhold til kvartalet forinden. Blandt virksomheder inden for service, handel og transport stiger lønomkostningerne med 3,3 pct., hvilket er 0,4 pct.-point mindre end i 1. kvartal 2022.

Lyntallene er tidlige tal for KonjunkturStatistikken, som offentliggøres umiddelbart efter kvartalets udløb. Lyntallene er stort set baseret på samme data som de endelige tal, der publiceres på DI’s hjemmeside og i udgivelsen Nyt om Løn. Inden offentliggørelse af lyntallet er der alligevel fjernet en del indberetninger, som vurderes fejlbehæftede. Derfor er lyntallene forbundet med en vis usikkerhed, inden de endelige tal offentliggøres. For hver offentliggørelse af lyntallene er der beregnet usikkerhedstal. Disse findes i udgivelsen på DI’s hjemmeside.

Relateret indhold

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter