15.01.19 Vi rådgiver dig Nyheder

Nye pensionsregler for lærlinge

PENSION. Nye pensionsregler for lærlinge og elever i industrien betyder, at de fra den 1. marts 2018 skal flyttes over til pensionsordningen hos Industriens Pension, når de fylder 20 år og har 2 måneders anciennitet.

Tidligere i gang

Et stort antal lærlinge og elever i industrien kommer fremover tidligere i gang med at spare op til pension. Nye regler betyder nemlig, at man som arbejdsgiver skal huske at flytte lærlinge og elever, der er fyldt 20 år, fra lærlingeforsikringen over til pensionsordningen i Industriens Pension.

Når lærlingene/eleverne kommer med i pensionsordningen, har de automatisk både en forsikringspakke og en opsparing til pension. Hidtil har de blot haft forsikringerne, mens selve opsparingen som udgangspunkt måtte vente.

Den nye rettighed kom med i overenskomsten fra 2017 og gælder fra 1. marts 2018. Lærlinge og elever under 20 år skal som hidtil dækkes af en lærlingeforsikring.

Husk lærlinge på 20+

Fra 1. marts i år skal man huske at flytte lærlinge og elever, der er fyldt 20 år og er på enten Industriens Overenskomst eller Industriens Funktionæroverenskomst fra lærlingeforsikringen til pensionsordningen.

Sådan gør I for jeres lærlinge/elever på industriens område:

  1. Meld lærlingen/eleven fra lærlingeforsikringen hos Industriens Pension
  2. Sørg for, at lærlingen kommer med i pensionsordningen hos Industriens Pension. Det kan I gøre ved at føje lærlingen til indberetningen. I kan også oprette lærlingen i jeres lønsystem, så han/hun står som jeres øvrige medarbejdere.

Øvrige overenskomster

Vær opmærksom på, at der også på andre overenskomstområder, hvor elever ikke tidligere har haft ret til pension, er indført bestemmelser, som indebærer, at elever omfattes af pensionsordningen fra de bliver 20 år og har 2 måneders anciennitet.

Der er også overenskomstområder, hvor denne ændring ikke er indført – f.eks. er der ikke krav om pension til elever i Funktionæroverenskomst for Handel, Transport og Service.

Kontakt DI, hvis I er i tvivl. 

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.