27.02.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Nu bliver det nemmere at bruge AMU

En ny version af amukurs.dk går i luften 1. marts. Den vil gøre det nemmere for virksomheder og medarbejdere at finde og tilmelde sig AMU-kurser samt at planlægge kompetenceudvikling i virksomhederne.

amukurs.dk har fået et mere brugervenligt design. Det gør det nemmere at søge efter AMU-kurser, at få besked, når et ønsket AMU-kursus er udbudt eller at sammensætte en AMU-kalender for den enkelte virksomhed eller en eller flere medarbejder.

På industri, byggeri, transport, træ, handel og det administrative område vil du kunne finde kursusforløb, hvor en række AMU-kurser er pakket i et forløb som f.eks. leankørekortet eller de indledende AMU-pakker på en række erhvervsuddannelser.  Endvidere vil du kunne finde nogle af de AMU-pakker, der er rettet mod den grønne omstilling eller digitalisering.

Det vil fortsat være muligt at søge alle eksisterende AMU-kurser på tværs af brancher frem i søgefeltet på amukurs.dk. Derudover vil deltagerbetalingen for det enkelte AMU-kursus nu fremgå sammen med beskrivelsen af kurset og varigheden, hvilket gør det langt mere overskueligt for brugeren.

Amukurs.dk er koblet direkte op på den nationale tilmeldingside voksenuddannelse.dk, hvor virksomhed eller medarbejder også kan søge VEU-godtgørelse. 

Derudover er det nye amukurs.dk koblet til en række kompetencefonde, som vil lette administrationen for både virksomhed og medarbejder. 

DI, Dansk Metal og 3F-Industri står bag portalen. Vores fælles uddannelsessekretariat, Industriens Uddannelser, kan kontaktes, hvis du har spørgsmål på 33779111 eller på amukurs@iu.dk.

Fakta om AMU-kurser

AMU-kurser er målrettet ufaglærte og faglærte på arbejdsmarkedet. Der findes en meget bred vifte af AMU-kurser lige fra truckcertifikater til kurser i salg, sikkerhed og samarbejde. Der er en deltagerbetaling på enten kr. 128 eller kr. 192 pr. deltager pr. dag. Hvis kurset afvikles i arbejdstiden kan der søges VEU-godtgørelse, som svarer til højeste dagpengesats som pt. er kr. 911 pr. dag. Der er også mulighed for at få tilskud til befordring samt kost og logi.

Hvis du har spørgsmål til kurserne eller reglerne, kan du kontakte den nationale eVejledning på 7022 2207.   

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte DI’s erhvervsuddannelsesafdeling på 33773377 eller eudd@di.dk.

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.