Vi rådgiver dig

Internationale studerende i Danmark

Samarbejde med internationale studerende, som læser i Danmark, er en nem måde at få international arbejdskraft ind i virksomheden. De internationale studerende er allerede i Danmark og har ofte særlige kompetencer f.eks. i form af globalt udsyn, innovativ tænkning og sproglige færdigheder. Bliv klogere på at komme i gang med at samarbejde med internationale studerende.

Samarbejde med internationale studerende, som er i Danmark, er en nem og god måde at få international arbejdskraft ind i virksomheden. De internationale studerende har ofte allerede et kendskab til Danmark, dansk kultur og i nogle tilfælde det danske sprog. Din virksomhed skal derfor ikke bruge tid på at rekruttere en kandidat til Danmark og administration i forbindelse med registrering hos danske myndigheder mm. 

Derudover har de internationale studerende ofte kompetencer, som adskiller sig fra danske kandidater. Virksomheder, som har haft samarbejde med internationale studerende, fremhæver, at de internationale studerende bl.a. tilfører virksomheden øget globalt udsyn, nye innovative løsninger og stærke sprogkompetencer.

Hvordan kan man samarbejde med internationale studerende?

Samarbejde med internationale studerende kan foregå på mange måder, herunder bl.a. gennem:

  • Ansættelse i et studiejob
  • Praktiksamarbejde/projektorienteret forløb
  • Case-samarbejde, hvor den studerende løser en opgave for virksomheden
  • Bachelor- eller specialesamarbejde
  • Øvrige projektsamarbejder.

Start med at kortlægge jeres virksomheds behov og mulighed for at indgå et samarbejde.

Kom i kontakt med internationale studerende/nyuddannede

Der er flere veje at gå, hvis din virksomhed ønsker at få kontakt til internationale studerende og internationale nyuddannede.

Din virksomhed kan kontakte den relevante uddannelsesinstitution, som i mange tilfælde ville kunne hjælpe din virksomhed videre ved bl.a. at henvise til relevante jobbanker, hvor virksomheder kan slå stillinger/projekter op eller få information om karrieredage mm. Nedenfor finder du links til universiteternes relevante hjemmesider.

Aalborg Universitet (AAU): Slå jeres stilling/projekt op direkte på AAU Jobbank og kontakt AAU Samarbejd med studerende for at høre mere om mulighederne for samarbejde.

Aarhus Universitetet (AU): Slå jeres stilling/projekt op i AU Job og Projektbank eller se flere andre muligheder for karrieretilbud til studerende indenfor forskellige studieretninger.

Copenhagen Business School (CBS): Slå jeres stilling/projekt op på CBS CareerGate.

Danmarks Tekniske Universitet (DTU): Slå jeres stilling/projekt op i DTU Jobbank eller kontakt DTU Karrierecenter direkte.

IT-universitetet (ITU): Kontakt ITU direkte for mere information om erhvervssamarbejde med studerende.

Københavns Universitet (KU): Slå jeres stilling/projekt op direkte i KU’s jobbank og læs mere om mulighederne for at indgå samarbejde med studerende på KU.

Roskilde Universitet (RUC): Læs mere om mulighederne for samarbejde med studerende på RUC.

Syddansk Universitet (SDU): Slå jeres stilling/projekt op på SDU Jobbank.

Andre kontaktmuligheder

Flere kommuner, erhvervshuse og andre lokale aktører tilbyder internationale studerende forskellige muligheder for at komme i kontakt med lokale virksomheder. Kontakt til lokale aktører som disse kan være en god vej at gå, såfremt din virksomhed er interesseret i at etablere et konkret samarbejde med en international studerende.

Læs mere om studerende i praktik mm.: Lærlinge og elever - rådgivning til virksomheder, der tager ansvar for uddannelse - DI (danskindustri.dk)

 

Publikationer

Ansæt en international studerende

Download
Katja Birthe Lambertsen

Katja Birthe Lambertsen

Konsulent

Ida Andersen

Ida Andersen

Konsulent

Line Stentoft Andersen

Line Stentoft Andersen

Chef for DI Lærlingeindsatsen og DI Global Talent & Mobility

Søren Kjærsgaard Høfler

Søren Kjærsgaard Høfler

Chefkonsulent

Relateret indhold